Els sanitaris denuncien que la Seguretat Social retira el reconeixement de la covid persistent com a malaltia professional

Des del sindicat CSIF han demanat que es recuperen els criteris previs a l’alçament de mesures extraordinàries

Fins a setembre de 2021, les seqüeles de la covid es consideraven una malaltia professional
26 d'abril 2022 - 20:57

El sindicat CSIF ha denunciat un canvi de criteri de la Seguretat Social, pel qual deixa de considerar la covid persistent com a malaltia professional per al personal sanitari. Així, deixa desprotegits els vora 2.500 professionals de la salut, segons el sindicat, que encara pateixen seqüeles a la Comunitat Valenciana.

Fins a setembre de 2021, les seqüeles de la covid es consideraven una malaltia professional. Tot i això, dels 22.000 sanitaris afectats només el 14% va poder demostrar que el primer contagi s'havia produït al treball. Però el criteri de la Seguretat Social va canviar en decaure les mesures extraordinàries contra la covid, cosa que afecta sobre tots els sanitaris que treballen en la privada, tot i haver demostrat l'origen laboral.

Luisa Costa, infermera de l’àrea de salut de Gandia, és una d’elles, ja que encara pateix la síndrome postcovid. “Tinc migranyes i dolors musculars a totes parts, caiguda de cabell…” ha dit. "La primera vegada ho vaig agafar en urgències" ha afegit.

Com ella, molta gent treballadora en la sanitat privada "ha sigut acomiadada, els han tirat al carrer i ningú es fa càrrec d’ells, encara que tenen família i no poden treballar" segons ha denunciat aquesta infermera.

Per aquest motiu, des del sindicat reclamen que la covid persistent torne a ser considerada una malaltia professional per al personal de la salut.

També et pot interessar

stats