Sancionen un guàrdia civil per descurar una víctima masclista d'alt risc

Li corresponia vigilar una dona registrada en el sistema VioGén no va complir la tasca.

Sancionen un guàrdia civil per descurar una víctima masclista d\'alt risc
Sancionen un guàrdia civil per descurar una víctima masclista d'alt risc
13 de novembre 2019 - 14:42

El Tribunal Militar Central ha sancionat amb una falta greu un guàrdia civil de Novelda, al Vinalopó Mitjà, per descurar la protecció d'una víctima de violència de gènere de nivell alt de risc, l'exparella de la qual no havia fet cas de l'ordre d'allunyament.

Al guàrdia li corresponia vigilar la dona, registrada en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén), i dur a terme l'evaluació del risc que podria tindre. No obstant això, l'agent ho va incomplir i, per eixe motiu, se li ha imposat una sanció de la pèrdua d'ocupació i sou durant cinc dies.

Explica el tribunal que el sistema VioGén "donava problemes en l'assenyalament en roig de la campana d'alarma" encarregada d'avisar sobre la data de caducitat de cada revisió, encara que el dia en què li va tocar al guàrdia civil sí que apareixia correctament en la pantalla. Encara així, la sentència precisa que la superior havia alliçonat els agents de la benemèrita a Novelda, entre ells a l'agent sancionat, sobre com manejar l'aplicació i actuar en cas de fallada.

Aquesta sentència és recurrible davant el mateix òrgan judicial en el termini de trenta dies perquè puga ser revisada per la Sala Militar del Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats