Sanció de 601 euros a la dona que va denunciar un acte d'España 2000

Va mostrar la seua indignació per la concentració davant de la policia, que la va denunciar per pertorbar l'orde públic "en una reunió pacífica"

El líder d'España 2000 José Luis Roberto, en un moment de la concentració contra l'islam
El líder d'España 2000, José Luis Roberto, en un moment de la concentració contra l'islam / À Punt NTC

La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha sancionat amb 601 euros una dona que va denunciar un acte d'España 2000 fet el 18 de desembre de 2020 al centre de València amb el lema "No a l'islam", segons ha informat València Acull. La dona va recriminar al grup d'ultradreta que incitara a l'odi contra les persones musulmanes i la delegació del govern espanyol ha entés que es tracta d'una greu pertorbació de l'orde públic i alteració de la pau pública.

La sancionada va mostrar la seua indignació per la concentració i va demanar a la Policia que impedira l'acte "xenòfob i racista". No obstant això, els agents no van actuar per considerar que era una activitat lícita. Els policies sí que van denunciar la dona per pertorbar l'orde públic en "una reunió pacífica de persones increpant frases com "Feu fàstic" i "Racistes'".

Segons els policies, ella els va dir: "Sou uns racistes, teniu l'obligació de parlar en valencià. Fora de València, ací no us volem, sou fem de l'estat opressor". La dona sancionada ha al·legat contra aquesta multa negant "rotundament" que diguera aquestes frases, que són una "clara invenció" emparada en "el principi (no omnipotent) de presumpció de veracitat de tot agent d'autoritat".

En les al·legacions argumenta que va exercir el dret a la llibertat d'expressió contra un "acte injust" d'"atac explícit a una religió minoritària i protegida en el nostre estat de dret". I rebutja que "mentre mitjançant megàfons es llançaven missatges d'odi", la seua actitud alterara la pau pública, ja que només estava ella acompanyada de la filla i l'única cosa que va fer va ser "fer tasques de pedagogia als transeünts alhora que indicava el caire xenòfob de la concentració". També nega que provocara "cap pertorbació".

La Fiscalia va investigar la concentració d'España 2000 per un presumpte delicte d'odi, que el jutjat va sobreseure i actualment s'està pendent del recurs presentat pel ministeri públic.

Els ultradretans van fer una paròdia en la qual s'alternaven un grup de xiques joves que saltaven a la corda mentre sonava música del folklore valencià i un altre grup de suposades dones cobertes amb el que ells deien burques fent el mateix amb música àrab de fons. Un dels ultres exhibia un cartell encapçalat amb el text “Islam?”, en el qual es mostrava un rostre de dona el 2020 i el mateix rostre cobert totalment excepte els ulls el 2050. Aquesta basta paròdia no va ser més que la versió valencianitzada de l'espot que el 2011 va fer el també partit ultradretà Plataforma per Catalunya.

En diversos moments de la concentració, se sent la veu en off de qui estava transmetent i el líder d'España 2000, José Luis Roberto, que llança soflames i crida a "lluitar contra la invasió" dels immigrants musulmans que "suposen un perill", "una pèrdua de la nostra identitat i de la nostra seguretat", "que semblen una cinquena columna per a preparar la invasió", "semblen soldats".

I remarcant en repetides ocasions que l'"islam és incompatible amb la democràcia" i "d'ací a 30 anys hi haurà una societat islàmica en contra dels nostres principis i de la nostra societat", s'assenyalava.

També et pot interessar

stats