Sánchez obri el curs polític a La Moncloa amb una trobada amb la ciutadania

En els dos últims anys el president havia iniciat l'activitat davant representants de societat civil, empresaris i membres de l'Ibex-35

Pedro Sánchez amb ciutadans participants en Moncloa Oberta al juny de 2022
Pedro Sánchez amb ciutadans participants en Moncloa Oberta al juny / Fernando Calvo (palau de La Moncloa)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, rebrà aquest dilluns al Palau de la Moncloa a mig centenar de ciutadans i ciutadanes amb els quals intercanviarà impressions sobre les previsions i prioritats de l'executiu estatal per als pròxims mesos.

Es tracta de l'acte d'obertura del curs polític després del descans estival i, segons La Moncloa, és un format inèdit amb el qual es pretén que els ciutadans siguen protagonistes de l'acte i puguen exposar les seues inquietuds i propostes al president de manera directa i pública.

Els dos últims anys, Sánchez havia donat el tret d'eixida al curs polític exposant els seus plans i prioritats amb una conferència solemne davant representants de societat civil, empresaris i membres de l'Ibex-35, personalitats del món de la cultura i agents socials.

Enguany la periodista Carme Chaparro és l'encarregada de moderar la trobada amb el mig centenar de ciutadans seleccionats per La Moncloa. Es tracta de persones que al llarg d'aquesta legislatura han escrit al president per a traslladar-li les seues inquietuds i reflexions, o s'han interessat en el seu funcionament a través del programa de visites Moncloa Oberta.

El ministre de la Presidència i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, ha revelat que, des que Sánchez és president, al voltant de 250.000 ciutadans s'han dirigit al Palau presidencial per a traslladar les seues preocupacions, fer a crítiques o també lloances.

Termòmetre per al govern espanyol

D'ací ha eixit el mig centenar de triats per a debatre aquest dilluns amb el cap de l'executiu. Els seus missatges a La Moncloa són per al govern "un termòmetre avançat de l'ànim de l'opinió pública i ajuden a identificar problemes, tendències i també possibles solucions". Bolaños creu que el format de l'acte defineix "perfectament" el govern i el seu interés a estar "atents a les preocupacions de la ciutadania" per a “protegir-los i ajudar-los".

També et pot interessar

stats