Sabor Amar Paellas, de Quito, millor paella del món en el concurs internacional de Sueca
En segona posició ha quedat el restaurant Lenin Ruelas Cocina, d'Aguascalientes, mentre que la tercera ha sigut per al restaurant valencià Casa Macario, de Tavernes de la Valldigna
El restaurant equatorià Sabor Amar Paellas ha sigut el guanyador de la 64a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca (Ribera Baixa), en el qual han participat quaranta dels millors cuiners del món i que, per primera vegada, ha comptat amb participants dels cinc continents.
Els guanyadors, el xef Tomás Angulo Salas, i l'ajudant, la seua dona, Karina Iturralde, han rebut el premi de 2.500 euros i un pergamí commemoratiu de mans de l'alcalde de Sueca, Julián Sáez, a més d'una medalla de plata per cuinar la millor paella del món que custodiaran fins a la pròxima edició del certamen.
El segon premi, dotat amb 1.500 euros, ha recaigut en el restaurant Lenin Ruelas Cocina, de Mèxic, i el tercer, premiat amb 1.000 euros, ha sigut atorgat al restaurant valencià Casa Macario, de Tavernes de la Valldigna.
Per altra banda, també hi ha hagut premis a la millor paella internacional, nacional, de la Comunitat Valenciana i de Sueca. Restaurante Paella Socarrat, de Xile, ha obtingut el reconeixement a millor paella internacional; el Restaurante Los Reyes, de Màlaga, ha guanyat el premi a millor paella nacional; el Restaurant La Llarga, de València, ha obtingut el guardó a millor paella valenciana, mentre que el Restaurant Jardins Blau Mar, s'ha endut el premi a millor paella local.
Paeller d'Honor a les persones afectades per la dana
En el guardó de Paeller d'Honor, que concedix cada any l'organització, enguany s'ha volgut retre homenatge a totes les persones afectades per la dana, especialment al sector hoteler, i en el seu nom l'encarregat de pujar a l'escenari ha sigut el director general de Turisme de la Generalitat, Israel Martínez.
El jurat del concurs ha estat compost per Ricardo Císcar García, president del Consell Regulador de la D. O. Arròs de València; Paco Rodríguez Caballero, del restaurant Miguel y Juani, guanyador de la 63a edició del Concurs Internacional Paella Valenciana de Sueca 2024; Mohamed Houd Chaibani, representant del Gremi d'Hoteleria de Sueca i Platges; i Daniel Arnal Marín, director del Centre de Turisme València.
També han format part del jurat Francisco Gutiérrez Lara, director nacional del Festival de Paelles de Huamantla i Semifinal Classificatòria de Mèxic; i Carlos Otaolaurruchi Barbadillo, director assessor gastronòmic Restaurante Arrozante Hotels Barceló.
L'alcalde de Sueca ha manifestat que el concurs no és només una competició culinària, també és una festa de germanor, de cultura, de tradició i de sabor, i un homenatge als arrossars, els llauradors i els cuiners i cuineres que mantenen viu "l'esperit autèntic de la paella valenciana”.
Més llegit
-
Investiguen un possible vessament al riu Magre, on han eixit peixos morts surant
-
Almenys 25 ferits, tres de gravetat, en l'explosió d'un bar a Vallecas
-
Sabor Amar Paellas, de Quito, millor paella del món en el concurs internacional de Sueca
-
Es cancel·la l'última etapa de la Vuelta per les manifestacions propalestines a Madrid
-
Un mort i una ferida en un accident entre un cotxe i una moto en la CV-339, a Llíria
-
Sueca torna a convertir-se hui en l'epicentre de la gastronomia en el 64é Concurs Internacional de Paella Valenciana