Salvar els animals en situacions d'emergència

El Senat insta a incloure mesures que protegisquen els animals en casos de catàstrofes naturals i casos d'emergència.

Salvar els animals en situacions d\'emergència
Salvar els animals en situacions d'emergència

El Senat demana millores per al benestar animal en situacions d'emergència. La Comissió de Transició Ecològica del Senat ha aprovat una moció per a instar al Govern a incloure la perspectiva de les cures i del benestar animal en situacions d'emergència, iniciativa que ha obtingut 21 vots a favor i 6 abstencions.

El text, promogut per Units Podem, demana incloure protocols d'actuació per a evacuar animals en situació de catàstrofe, així com previndre la mort de fauna silvestre, de producció i d'animals domèstics.

La portaveu adjunta d'Units Podem al Senat, Vanessa Angustia, que ha treballat en la moció al costat de diferents organitzacions de la societat civil, ha qualificat com a "prioritari" assumir la necessitat de vetlar pel benestar animal, una petició que "ja és reivindicada per la ciutadania".

La senadora, integrant de l'Associació Parlamentària en Defensa dels Drets dels Animals (APDDA), ha recordat que centenars d'exemplars de diferents espècies silvestres i domèstiques van morir per l'onada d'incendis que van assolar l'any passat part de Castella i Lleó, Astúries i Galícia, entre altres Comunitats Autònomes.

"Molts animals domèstics van patir cremades en ser deixats arrere durant les evacuacions dels habitatges pròxims als focus", ha assenyalat Vanessa Angustia, que apunta que la cura d'aquests animals "sol va ser garantit pel treball de persones voluntàries, organitzades entre elles, per professionals veterinaris i associacions ecologistes".

La senadora gallega ha assegurat que la solidaritat i el coratge que produeix la pèrdua d'una llar, dels animals i les pertinences "va superar l'actuació dels governs autonòmics i el paper de l'Estat central en situacions d'emergència i catàstrofe".

També et pot interessar

stats