Salvament Marítim retalla el servei de rescat aeri a la Comunitat Valenciana

Traslladarà la base presencial d'helicòpters de rescat marítim situada a València, operativa les 24 hores, a les illes Balears.

Foto de portada: Un helicòpter de Salvament Marítim dels que participen en els rescats

Salvament Marítim ha anunciat que traslladarà la base presencial d'helicòpters de rescat marítim de València, operativa 24 hores, a les illes Balears. Això suposarà una retallada en el servei de rescat aeri a la Comunitat Valenciana, ja que hi haurà menys recursos i mitjans que fins ara.

A partir de gener, el rescat aeri deixarà de tindre una resposta quasi immediata les 24 hores del dia. Segons denuncien els treballadors de l'empresa concessionària, es reduiran els equips de rescat i, per tant, augmentarà el temps de reacció. L'helicòpter tardarà 45 minuts a eixir, mentre que a Palma de Mallorca milloraran els temps de resposta.

No obstant això, Salvament Marítim ha assegurat que València continuarà tenint una base de rescat marítim, però localitzada. A més, han explicat que la decisió respon a criteris tècnics, com ara l'extensió de la zona de recerca i les persones assistides. Segons han argumentat, a la zona de les illes Balears s'han realitzat un 62% de rescats més que a la zona de València.

De tota manera, aquesta distribució es revisa de manera periòdica, per la qual cosa podria canviar de nou si des de Salvament Marítim ho estimen oportú.

També et pot interessar

stats