Salvament Marítim rescata 164 immigrants de tres pasteres al mar d'Alborán

El vaixell segueix a la zona, ja que han rebut avisos de l'eixida de noves pasteres des de les costes africanes.

Arribada al port d'Almeria de persones rescatada per Salvament Marítim d'una pastera en el mar d'Alborán en una imatge d'arxiu
Arribada al port d'Almeria de persones rescatada per Salvament Marítim d'una pastera en el mar d'Alborán en una imatge d'arxiu / Efe

Salvament Marítim ha rescatat aquest dimecres 72 persones, entre elles set dones, d'una pastera localitzada en el mar d'Alborán.

El rescat s'ha realitzat amb la nau Sar Mastelero, que continua a la zona, així com l'avió Sasemar 101, ja que han rebut avisos de l'eixida de noves pasteres des de les costes africanes.

Hores més tard, el SAR Mastelero ha recollit 56 persones més, entre elles, set dones i un menor, que havien arribat en una pastera a l'illa d'Alborán.

A continuació, el buc ha interceptat una tercera embarcació i ha transbordat els seus 36 ocupants, entre ells, dues dones. El SAR Mastelero i el Sasemar 101 continuen a la zona buscant més pasteres.

Rescatats 50 immigrants d'una pastera en aigües de l'Estret

D'altra banda, Salvament Marítim ha rescatat 50 immigrants, tots ells homes d'origen magrebí, entre els quals hi ha alguns menors, d'un pastera que navegava en aigües de l'estret de Gibraltar. Tots ells han sigut traslladats al port d'Algesires.

Rescaten 76 immigrants d'una pastera a la costa de Granada

A més, Salvament Marítim ha rescatat prop de la costa de Granada 76 persones d'origen subsaharià, entre elles, deu dones i dos xiquets de poca edat, que navegaven en una embarcació amb rumb a la península.

En la jornada del dimarts van ser detectades dues pasteres més en aquesta zona en les quals viatjaven 96 immigrants que van ser traslladats al port d'Almeria, i una altra en l'estret de Gibraltar amb quinze persones.

També et pot interessar

stats