Salvador Peiró: "Si tenim un rebrot, estem en condicions de controlar-lo"

L'investigador de Fisabio comparteix el criteri de no efectuar tests massius als turistes.

Salvador Peiró: "Si tenim un rebrot, estem en condicions de controlar-lo"
Salvador Peiró: "Si tenim un rebrot, estem en condicions de controlar-lo"

Els contagis s'han doblat en un dia a Espanya, hi ha rebrots a Catalunya o al País Basc, entre altres zones, i fora de les fronteres espanyoles preocupen els focus sorgits a països que ja tenien el virus controlat: la Xina i Alemanya. Per a trobar una resposta a aquestes qüestions hem preguntat a l'investigador de Fisabio, especialista en medicina preventiva i salut pública, Salvador Peiró, que assegura que a la Comunitat Valenciana "no hem tingut cap brot destacat, però si passa, s'haurà de controlar i estem en condicions de fer-ho".

Peiró ha destacat que tindrem rebrots i conviurem amb el virus però de "l'esforç de la població dependrà que aquests rebrots no es compliquen". Preguntat en l'informatiu nit per l'entrada de turistes al territori, l'investigador ha assenyalat que "no hi ha risc zero amb mobilitat o sense" però ha remarcat que la transmissió a Espanya és molt baixa.

Segons el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, Sanitat no es planteja efectuar tests massius a tots els visitants. Un criteri que Peiró comparteix perquè la probabilitat de trobar un positiu, diu, és mínima "sempre que la gent vinga de països amb transmissió baixa". "Si venen de països on està el focus de la pandèmia s'hauria de mantindre la quarantena", ha afegit.

També et pot interessar

stats