Salvador Peiró: “Esperem un increment de casos entre la gent més jove”

La baixa pressió hospitalària i el ritme de vacunacions donen marge per a fer front a un possible repunt

Gent jove a la platja / À Punt NTC

Les últimes dades quant a pacients ingressats als hospitals de la Comunitat Valenciana llancen un fil de llum en el camí cap a la “nova normalitat”, un recorregut encapçalat pel ritme de vacunacions gràcies al fet que el 80% dels majors de 60 anys ja tenen anticossos. No obstant això, el punt de mira es posa ara entre la gent més jove, segment de la població de la qual s’espera un increment dels casos a curt termini, més encara amb l’augment de la mobilitat prevista.

L’epidemiòleg Salvador Peiró fa al·lusió a les vacunes com a element clau en la lluita cap a la immunització massiva, i ressalta la progressiva baixada de casos greus als hospitals, per la qual cosa un repunt protagonitzat pels joves no suposaria actualment un perill de cara a la saturació dels departaments de salut valencians.

Amb una incidència per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants a la Comunitat Valenciana, Peiró fa una crida a recuperar el servei hospitalari no Covid i reprendre l’atenció primària, tot sense oblidar l’objectiu de contindre la transmissió del virus entre la franja d'edat dels joves per a evitar, entre altres aspectes, més controls en l'oci nocturn.

També et pot interessar

stats