Salut Pública estudia aquest dijous aprovar la dosi de reforç per a menors de 40 anys

L'òrgan aborda aquest debat des de fa setmanes per a tractar d'aplacar el tsunami que ha suposat la irrupció d'òmicron

Una jove es vacuna sense cita a Elx
Una jove es vacuna sense cita a Elx / À Punt NTC

La Comissió de Salut Pública estudiarà aquest dijous la possibilitat d'ampliar a la tercera dosi la vacuna contra la covid, que actualment reben els majors de 40 anys, a nous grups d'edat, així com reduir per davall de sis mesos l'interval entre aquest reforç i la segona dosi.

L'òrgan, compost pels directors generals del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, aborden des de fa setmanes aquest debat per a tractar d'aplacar el tsunami provocat per la variant òmicron. Un debat que aquesta setmana va reavivar el conseller gallec, Julio García Comesaña, confiant que el govern espanyol complisca el seu compromís, "que la ponència de vacunes revisarà aquesta setmana la baixada de l'edat de 40 en avall".

També sobre aquest tema ha parlat durant els últims dies el conseller de Sanitat madrileny, Enrique Ruiz Escudero, que espera que "no tarde molt a arribar" un acord en la Comissió sobre el cas.

El departament que dirigeix Carolina Darias ha traslladat a les comunitats autònomes la intenció de l'estratègia de vacunació de continuar obrint grups de població per a la tercera dosi, tal com es va fer en la primera fase de la campanya. La mateixa ministra ha defensat en reiterades ocasions l'èxit d'haver mantingut el criteri d'edat com a eix del pla.

D'altra banda, damunt de la taula està la regulació d'un preu màxim dels tests d'autodiagnòstic, que el govern espanyol preveu establir aquest dijous. L'executiu també treballa per a canviar la manera en què s'estudia i analitza la malaltia. La setmana passada, la Secretaria d'Estat que dirigeix Silvia Calzón va informar que volen "una transició progressiva" des d'un sistema de vigilància emergent cap a un sistema de vigilància sentinella.

També et pot interessar

stats