Salut Pública avala la quarta dosi contra la covid per a majors de 59 anys

Autoritza que s'administre juntament amb l'antídot contra la grip sempre que n'hi haja disponibilitat

Diverses dones reben la vacuna contra la covid-19
Una cua de persones espera per rebre la dosi de la vacuna de la covid / Europa Press

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dijous recomanar la segona dosi de reforç de la vacuna contra la covid per a tots els majors de 59 anys. També per als menors d'aquesta edat que presenten afeccions de risc per a la salut. 

A més, avala que s'administre juntament amb l'antídot contra la grip "sempre que hi haja disponibilitat de totes dues vacunes". Es podran administrar també conjuntament amb altres, com el preparat contra el pneumococ, "en funció de la factibilitat".

Algunes comunitats com Galícia, País Basc, Extremadura o Catalunya ja han anunciat que inocularan tots dos sèrums simultàniament.

A més, Salut Pública recomana la dosi de reforç per al personal dels centres, serveis i establiments sanitaris, tant d'atenció primària com hospitalària; també en personal d'emergències en contacte amb pacients i personal de residències de majors o d'atenció a la discapacitat.

Aquesta setmana, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha especificat que Espanya encara la nova campanya de vacunació amb 44 milions de dosis que arribaran al llarg de l'últim quadrimestre. En setembre se n’esperen 16 milions.

Aquesta mesura arriba després d'aprovar-se la quarta dosi per als ciutadans de 80 anys o més, així com per a les persones internes en residències de majors i altres centres de discapacitat.

També et pot interessar

stats