Saludables, i a quin preu?

Analitzem el menú dels menjadors escolars, en què Educació inverteix 115,7 milions d’euros a l’any.

Foto de portada: Juan Llorca, chef del Col·legi Imagine Montessori
Foto de portada: Juan Llorca, chef del Col·legi Imagine Montessori

De primer plat, dues xifres. La primera: un de cada tres xiquets valencians d’entre 2 i 17 anys està fora del seu pes. La segona, la Conselleria d’Educació inverteix cada any 115,7 milions en beques de menjador i funcionament d’aquests espais.

I de postres, tres models. El d’un guru de l’alimentació infantil, Juan Llorca, que cuina en una escola privada; el que apliquen les grans empreses de restauració col·lectiva i, finalment, el d’una empresa menuda que gestiona huit centres de Castelló en què tots els proveïdors són del poble on està ubicada l’escola i que és capaç d’oferir peix fresc dues voltes al mes.

La sobretaula és un titular del Col·legi de Nutricionistes i Dietistes de la Comunitat Valenciana, que proposa inspeccions per sorpresa, com les de treball o seguretat alimentària, per a veure si els menjadors compleixen els criteris saludables.

També et pot interessar