Salpa el Sea-watch 4 des de Borriana per a intentar que el coronavirus no frene els rescats a la mar

Parteix cap al Mediterrani central per a ajudar les persones que intenten creuar des de Líbia fins a Europa.

El Sea-Watch 4 al port de Borriana
El Sea-Watch 4 al port de Borriana / À Punt NTC

El vaixell de rescat al Mediterrani central Sea-Watch 4, en el qual opera l'ONG Metges sense Fronteres (MSF), salpa aquest dissabte des del port de Borriana, a la Plana Baixa, per a continuar rescatant persones que tracten de creuar des de Líbia fins a Europa i impedir que la pandèmia del coronavirus siga un motiu per a evitar ajudar-les.

L’embarcació ha estat amarrada al port al costat de l'Open Arms (de l'ONG Proactiva Open Arms) i de l'Alan Kurdi (de l'ONG alemanya Siga Eye), que fa uns mesos que estan posant a punt els motors a Borriana. La capital de la Plana Baixa s'ha convertit així en base per a aquests vaixells solidaris.

El Sea-Watch 4 és l'instrument amb el qual podrà treballar Metges sense Fronteres. La delegada a la Comunitat Valenciana, Mila Font, ha explicat que l'ONG va acabar la col·laboració que tenia amb SOS Mediterranée, en el vaixell Ocean Viking, i ara utilitzarà el Sea-Watch 4 per a posar a disposició dels migrants el seu equip mèdic.

Fa sis anys que MSF treballa en operacions de rescat al Mediterrani, durant els quals han auxiliat més de 50.000 persones. No obstant això, aquesta vegada serà especial per la situació de pandèmia, fet que els ha obligat a establir uns protocols "per a actuar i evitar el contagi".

També et pot interessar

stats