Les sales de música en directe proposen a Sanitat un protocol específic

Asseguren que després de 19 mesos de restriccions, moltes sales de concert de la Comunitat Valenciana han tancat de forma definitiva

La banda de música alzirenya La Fúmiga ha tocat per sorpresa a l'escenari de La Fonteta
La banda de música alzirenya La Fúmiga a l'escenari de la Fonteta / Junta Central Fallera

L'Associació Valenciana de Sales de Música en Directe EnViu! ha proposat a la Generalitat un protocol sanitari específic "per a la subsistència de les sales de concerts". Asseguren que després de 19 mesos de restriccions, moltes sales han tancat de forma definitiva. I el col·lectiu afig, a més, que malgrat que el Consell defense que han caigut “totes les restriccions” i que es recupera la “normalitat millorada”, les sales de concerts no són sostenibles en la situació actual i "segueixen sense tindre una legislació acord a les seues característiques".

L'associació lamenta, per exemple, que l'aforament màxim que se’ls permet actualment per a complir la normativa actual és del 25%.

EnViu! ha proposat un document amb mesures que s'aplicarien "exclusivament en el cas que l'organització de l'acte opte per sol·licitar als assistents el certificat Covid Digital UE o una prova d'antígens".

Aquestes són les mesures que proposen les sales de música en directe en el cas que els recintes opten per demanar algun tipus de certificat.

  • Els documents vàlids en cas d'organitzar un esdeveniment que implique demanar el certificat Covid Digital UE o una Prova Ràpida de Detecció d'Antígens (PRDA) seran:

· Certificat COVID Digital UE vàlid de vacunació (pauta completa)

· Certificat COVID Digital UE vàlid de diagnòstic (resultat negatiu)

· Certificat COVID Digital UE vàlid de recuperació (COVID-19 confirmada amb PCR positiva no posterior als 180 dies), vàlid des del dia 11 després d'extraure la mostra PCR positiva fins a 180 dies.

· PRDA amb resultat negatiu, realitzada en el moment previ a l'ingrés a les instal·lacions del festival sota la supervisió de l'organització i amb algun dels productes comercials inclosos en el llistat comú de proves ràpides d'antígens acordat pel Comité de Seguretat Sanitària de la Unió Europea

  • Les persones que accedisquen al recinte hauran d'estar adequadament identificades a l'entrada i no està permés guardar cap registre de les dades del certificat Covid digital ni crear cap fitxer.
  • En els esdeveniments, les persones assistents tindran llibertat de moviment a les instal·lacions per a consumir begudes i ballar.
  • La mascareta serà obligatòria en tot moment, també a les entrades i eixides, excepte quan s'estiguen consumint begudes.
  • L'organització posarà a disposició gel hidroalcohòlic. També tindrà mascaretes per a la distribució o venda.
  • S'ordenarà el flux d'entrada i eixida per a evitar aglomeracions.
  • L'aforament serà del 70% i caldrà mantindre la distància de seguretat interpersonal.
  • Les instal·lacions comptaran amb sistemes de climatització i renovació d'aire.
  • Les sessions musicals tindran una durada màxima de 90 minuts i l'espai s'haurà de ventilar durant 15 minuts entre sessions.

També et pot interessar

stats