Els salaris van baixar un 1,8% a Espanya l’any 2017

L’estudi revela un descens salarial i importants desigualtats de gènere.

Els salaris van baixar un 1,8% a Espanya l’any 2017
Els salaris van baixar un 1,8% a Espanya l’any 2017

L’Organització Internacional del Treball (OIT) ha presentat l’informe en el qual es reflecteixen les pujades i baixades dels salaris reals en tota l’economia mundial.

A l’estat espanyol registra un descens de l’1,8% tot i que l’economia va pujar un 3%. Aquesta xifra la situa en la segona pitjor dada de la zona euro, només per darrere de Grècia (-3,5%) i Itàlia (1,2%) davant les pujades d’Alemanya (0,9%) i França (0,1%).

Pel que fa als salaris mundials, es va registrar una taxa de creixement menor respecte dels altres anys, cosa que mostra una tendència reduccionista i la taxa més baixa des del 2008, quan va esclatar la crisi mundial.

Bretxa salarial

D’altra banda, l’estudi constata la desigualtat laboral que pateixen les dones, ja que aquestes continuen cobrant un 20% menys que els homes. Amb les dades a la mà, les disparitats de remuneració per raó de gènere constitueixen una de les més grans manifestacions d’injustícia social de l’actualitat.

A l’estat espanyol, la bretxa salarial entre homes i dones pels ingressos per hora se situa en una mitjana d’un 14% menys, un punt menys que la mitjana dels països rics. Mentre que la mensual, és d’un 13,9% davant del 18,3 de la mitjana dels països rics.

També et pot interessar

stats