Sagunt porta a l'Audiència Nacional l'ampliació de les platges d'Almenara i la Llosa

L'Ajuntament presentarà un recurs contenciós administratiu contra el projecte per estabilitzar el front litoral i demanarà paralitzar les obres perquè perjudiquen les seues platges

La costa d'Almenara
La costa d'Almenara / À Punt NTC

L'Ajuntament de Sagunt, al Camp de Morvedre, presentarà un recurs contenciós administratiu davant de l'Audiència Nacional contra el projecte constructiu d'estabilització del front litoral a la Llosa i Almenara, aprovat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i sol·licitarà la paralització de les obres. Les obres en qüestió són uns espigons que enfronten des de fa més d'un any l'Ajuntament de Sagunt, governat pel PSPV-PSOE, amb el Ministeri de Transició Ecològica.

El consistori considera que aquest projecte no ha tingut en compte adequadament que l'actuació aïllada al tram de costa de la Llosa i Almenara "agreujarà sensiblement la regressió de les platges de Sagunt", tal com indiquen els informes tècnics encarregats per l'Ajuntament, que entenen que ha d'abordar-se el problema d'aquesta part del litoral "donant una solució integral a tot aquest tram de costa i no sols a una part".

Un mapa de la zona afectada
Un mapa de la zona afectada / À Punt NTC

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha recordat que aquesta decisió respon a una posició "unànime" de tots els partits polítics. També ha destacat que, al novembre de l'any passat, l'Ajuntament va posar tres condicions bàsiques al Ministeri per a arribar a una entesa.

"Sí que es va redactar el projecte de regeneració de les nostres platges però, per contra, no s'ha fet l'actuació urgent que permetera el bany aquest estiu (excepte una xicoteta actuació en dues zones) i tampoc no s'han produït reunions periòdiques per a comprovar l'estat de les platges del nord de Sagunt, per tal de valorar el grau d'afectació ocasionat per les obres a Almenara", ha indicat el primer edil.

L'alcalde ha manifestat que, a més, hi ha hagut dos actuacions del Ministeri en els últims dies "que no han anat en la direcció correcta": d'una banda, s'ha suspés una reunió prevista per a divendres passat i, d'altra banda, el secretari d'Estat va visitar les obres de la Llosa i Almenara "i no va tindre en compte l'Ajuntament de Sagunt a pesar que en el citat projecte s'inclouen accions al terme municipal".

"Estem per a defensar el nostre litoral, volem una solució pactada, però per a això necessitem aquests gestos per part del Ministeri que demostren que dins de la seua estratègia i dins de l'actuació d'Almenara estan pensant en el nostre municipi", ha indicat. Moreno ha afegit que "lamentablement, aquestes últimes actuacions del Ministeri van en la mala direcció i ens veiem abocats a presentar el recurs, perquè és important que compten amb Sagunt i es tinguen en compte les preocupacions de l'administració local i dels veïns".

També et pot interessar