Sagunt es llança al carrer contra l’assassinat masclista d’una veïna a mans de l’exparella

Centenars de persones s’han concentrat aquest dijous de vesprada davant l’Ajuntament amb pancartes i càntics en suport de la víctima i la filla, que està en coma

Concentració a Sagunt / À Punt NTC

Centenars de persones s’han concentrat aquest dijous de vesprada a les portes de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre) per a condemnar l’assassinat masclista d’una veïna del municipi aquest dimecres a la nit. En la concentració s’ha fet un minut de silenci que s’ha trencat amb el crit “ni una més, vives ens volem!”. També s’han cridat lemes feministes com “no estem totes, falten les assassinades” o “no són arravataments, són assassinats”, i els participants han encés ciris.

Els companys i companyes de classe de la filla major de la dona i del seu assassí, de 13 anys i en coma després de caure des del segons pis on residia la família, han acudit a la concentració amb una pancarta dient “estem amb tu”.

Concentració a Sagunt en record de la dona assassinada
Concentració a Sagunt en record de la dona assassinada / Amparo Fernádez

L’Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol oficial i ha suspés totes les activitats del municipi. 

A la concentració han acudit la delegada de govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa. Han acompanyat l’alcalde del municipi, Darío Moreno, que ha condemnat l’assassinat i l'ha qualificat “d’acte de barbàrie”. Moreno ha afirmat que el terrorisme masclista no té cabuda en la nostra societat i que necessitem una reflexió profunda. “Fátima ha sigut assassinada per ser una dona lliure, no deixarem que el seu nom caiga en l’oblit", ha afirmat. Per la seua banda, Bernabé ha condemnat la violència de gènere i masclista i ha reiterat que es tracta de problemes estructurals que cal nomenar, perquè el negacionisme és gasolina per als maltractadors. També ha posat l’accent en la necessitat de denunciar i de fer polítiques “actives i valentes” en totes les administracions, especialment les que tenen competències en prevenció.

Pel que fa a la investigació, la delegada del govern ha confirmat que el detingut és l'exparella de la víctima i que va ser ell mateix qui va acudir a la comissaria de policia a confessar els fets. S'espera que l'home passe a disposició judicial en les pròximes hores. Bernabé no ha donat novetats sobre l'estat de la xiqueta ingressada.

El patriarcat i la violència masclista són estructurals i no tenen res a veure amb l’origen dels maltractadors Coordinadora Feminista - Camp de Morvedre

La Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre ha llegit un manifest destacant que l’assassinat de Fátima ha arribat només quatre dies després de la commemoració del Dia per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Han exigit la posada en marxa immediata de les reivindicacions feministes, que quan no són escoltades desemboquen en la mort de les dones. En aquest sentit, han assenyalat la classe política que nega les violències que les dones pateixen diàriament i als que pacten amb ells i miren cap a un altre costat. “No haurien d’estar en les institucions gestionant fons públics i jugant amb els nostres drets”, han afirmat. També han condemnat que s’utilitze el fet que tant el presumpte assassí com la víctima foren marroquins per a “vomitar racisme”, ja que el patriarcat i la violència masclista són estructurals i no tenen res a veure amb l’origen dels maltractadors.  

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha enviat l'afecte per a la família i amics de la dona assassinada. "És insuportable", ha lamentat en la xarxa social X.

També et pot interessar

stats