Sagunt homenatja el seu veïnat més compromés amb els seus noms als carrers

El municipi homenatja persones destacades en l’àmbit social, en la igualtat de gènere i la defensa de valors democràtics.

Europa Press
Europa Press

L’Ajuntament de Sagunt ha acordat posar nom, o en alguns casos canviar-lo, a 33 carrers i places per homenatjar el seu veïnat més destacat en l’àmbit social, en la igualtat de gènere i la defensa de valors democràtics.

El delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, ha assegurat que també s’ha reconegut “els valencians i valencianes que han contribuït a la defensa dels valors democràtics enfront del totalitarisme o per a reconéixer les ciutats agermanades que tenen un vincle històric important amb Sagunt”.

Entre els nous carrers destaquen els de Miguel Campoy, Antonio Morcillo, Miguel Zaplana i la plaça de José Valero Ruiz; així com el carrer Joan Camarena al barri Churruca, o la plaça de Simón Montolio Solsona, prop de l’avinguda 3 d’Abril.

A més, segons Tarazona, s’ha reconegut especialment “les dones i col·lectius que han destacat en l’àmbit de la lluita política, sindical, drets socials, cívics i en la lluita per la igualtat de drets socials i de gènere”.

D’aquesta manera, s’ha denominat una plaça amb el nom de Col·lectiu 8 de Març o el passeig de les Tretze Roses. A més, diferents carrers portaran el nom de dones com Maria Correa Navarro, represaliada per ser dona; o el d’altres com Alejandra Soler, Guillermina Medrano o Maria Cambrils.

També s’homenatjarà valencians i valencianes que, segons el consistori, han contribuït a la defensa dels valors democràtics com és el cas del general Vicente Rojo, així com els carrers dedicats a l'humanista Manuel Sanchis Guarner, Amado Granell, Guillem Agulló o Juli Just.

També et pot interessar