Sabates roges per a frenar la “pandèmia masclista”

Organitzacions feministes han col·locat sabates en una plaça de València per recordar les que “ja no estan”.

Sabates roges per simbolitzar les dones assassinades
Sabates roges per simbolitzar les dones assassinades / Europa Press.

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que es commemora aquest dimecres, 25 de novembre, diverses organitzacions feministes han col·locat sabates roges a la plaça dels Pinazo de València. L'objectiu és recordar les dones que “ja no estan” i reivindicar la fi de la “pandèmia masclista”.

Aquestes sabates roges de diferents tipus i talles, inclús algunes infantils, al costat de peces tacades del mateix color, formen part d’una performance ideada en 2009 per l’artista mexicana Elina Chauvet. Aquest any, l'Assemblea Feminista 8M de València ha decidit acollir aquesta acció per simbolitzar les dones assassinades. Cal tindre en compte que la convocatòria d’aquest any està marcada per les mesures de prevenció de la pandèmia i, per tant, no ha pogut desenvolupar-se amb mobilitzacions de la magnitud d’anys anteriors.

Les participants, a més, han volgut recordar l’origen del 25-N, amb l’assassinat de les germanes i activistes Minerva, Patria i María Teresa Mirabal durant el règim de Rafael Leónidas Trujillo a la República Dominicana.

Segons dades del Ministeri d’Igualtat, un total de 41 dones han sigut assassinades víctimes de la violència masclista aquest 2020. Des de 2003, la xifra ascendeix a 1.074. Per tot això, l'Assemblea Feminista reivindica que és molt important tornar al carrer. “Si hi ha una pandèmia que encara no s’ha parat és la de la violència masclista”, han conclòs.

També et pot interessar

stats