S’obrin diligències per a investigar la desaparició del xiquet de Màlaga

Un jutjat recull tota la informació sobre el cas, tant informes, com declaracions i atestats relacionats amb el succés, que està judicialitzat.

Daniel Pérez (Efe)
Daniel Pérez (Efe)

El jutjat d'instrucció número 9 de Màlaga ha començat a rebre tots els informes, declaracions i atestats relacionats amb el succés de Totalán, a Màlaga, en què un xiquet de dos anys, Julen, va caure per un pou. L'equip de la policia judicial de la Guàrdia Civil de Vélez-Màlaga va ser el que, després de l'avís de la família, va donar part a l'autoritat judicial, que immediatament va obrir diligències judicials per a investigar les circumstàncies del succés.

També el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil tracta de determinar com es va fer el pou i si comptava amb els tots els permisos, per la qual cosa han pres declaració a la persona que el va excavar, així com a l'amo de la finca. La Junta d'Andalusia ja va informar que no havia tramitat cap permís per a excavar aquest pou de més de cent metres, i que en cap departament del govern autonòmic consta que se’n sol·licitara una autorització, d’altra banda obligatòria per a fer prospeccions per a buscar aigua. 

Totes les dades s'estan remetent a aquest jutjat, també la prova d'ADN que s’ha fet a un pèl de Julen, que ha sigut confrontat amb el dels familiars i amb les mostres d'un biberó del xiquet. Quan l'equip judicial de la Guàrdia Civil tinga l'informe de l'ADN l'enviarà al jutge, com també estan fent els agents del Seprona amb tota la investigació i circumstàncies que envolten les obres del pou. Els equips de rescat busquen Julen des del passat 13 de gener, quan estava amb la seua família en una finca privada de la localitat malaguenya de Totalán.

També et pot interessar

stats