S'obri el termini per a sol·licitar les beques de menjador

Educació destinarà 73.425.000 euros per a aquestes ajudes, de les quals el curs passat es beneficiaren 140.942 alumnes.

Imatge: EFE
Imatge: EFE

Aquest dilluns s'obri el termini per a presentar les sol·licituds de les beques de menjador per al curs escolar 2020-2021, i estarà obert fins al 29 de juliol. Unes beques que permeten cobrir durant el curs el total o una part del cost del servei de menjador escolar de l'alumnat escolaritzat en centres educatius sostinguts amb fons públics.

Les famílies que ja van rebre la beca l'any passat poden descarregar-se l'esborrany en el web família 2.0 de la Generalitat i, si estan d'acord amb les dades que hi figuren, podran presenta-lo directament al seu centre sense haver de tornar a entregar la documentació. En el cas de les famílies que no son usuàries d'aquest web però que també reberen la beca l'any passat, i en mantenen els requisits, poden sol·licitar aquest esborrany directament al seu centre escolar.

L'alumnat que no va sol·licitar la beca l'any passat haurà de presentar tant la sol·licitud com la documentació acreditativa requerida al centre on està matriculat.

Alumnat beneficiari

Aquestes ajudes les pot demanar l'alumnat escolaritzat en el segon cicle d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria i educació especial, o en el tercer nivell d'educació infantil de primer cicle dels centres que participen en el programa d'incorporació del nivell educatiu de 2 a 3 anys en col·legis d'educació infantil i primària de titularitat de la Generalitat.

Per a obtindre l'ajuda es té en compte la renda de 2019, i el llindar màxim per a una família de quatre membres ha quedat establit en 38.831 euros anuals. També es valoren les circumstàncies sociofamiliars especials de l'alumnat, i s’atorguen fins a un total de 2 punts per estar matriculat en centres d'acció educativa singular, per la situació de desocupació del pare, mare o tutors, o per família monoparental i família nombrosa, entre altres.

Pel que fa a la quantitat de les ajudes, l'alumnat beneficiari percebrà fins a 4,25 euros diaris en el cas que curse educació infantil, educació primària i ESO; fins a 5,44 euros, en el cas de l'alumnat d'educació especial; i fins a 12,25 euros, per a l’alumnat de les escoles llar.

En el curs 2019-2020 se n'han beneficiat més de 140.000 alumnes

Educació destinarà 73.425.000 euros per a aquestes ajudes, fet que suposa un augment de vora un milió d'euros respecte al curs anterior. Una inversió que ha anat en augment en els últims anys, i que ha passat dels 95.000 xiquets i xiquetes beneficiaris del curs 2015-2016, als 140.942 del curs que acaba de tancar-se. Per comarques, s'han comptabilitzat 52.167 beneficiaris a les d'Alacant, 15.235 a les de Castelló i 73.540 a les de València.

També et pot interessar

stats