S'obri la segona via del túnel de la Serra Grossa del TRAM d'Alacant

Permetrà que circulen en els dos sentits les línies que uneixen la plaça dels Estels amb Sant Joan, el Campello i Benidorm.

Túnel de la Serra Grossa del TRAM d'Alacant
Túnel de la Serra Grossa del TRAM d'Alacant / Arxiu

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha obert aquest divendres a la circulació ferroviària la segona via del túnel de la Serra Grossa del TRAM d'Alacant, després de l'obertura de la primera via el mes de desembre passat. Aquest nou servei permet que les línies 1,3 i 4 circulen en els dos sentits i es guanya en flexibilitat i en seguretat.

Amb els treballs que ara han finalitzat, s'ha completat la totalitat del projecte d'FGV i ja funcionen les dues vies al llarg de vora 2.000 metres. El túnel de la Serra Grossa substitueix el traçat anterior, que discorria pel front litoral a través d'una via única, entre Sangueta i la Illeta, amb diversos túnels curts per a salvar les edificacions i vials de la Finca Adoc.

Aquest nou tram és utilitzat per les línies del TRAM d'Alacant que ixen de la plaça dels Estels en direcció a la platja de Sant Joan (L4), el Campello (L3) i Benidorm (L1), i permet incrementar les condicions de seguretat en el tram, a més d'oferir més flexibilitat en el conjunt de l'explotació de la xarxa tramviària. 

El traçat anterior que s'allibera i queda en desús es convertirà, pròximament, en una via verda al costat de la façana litoral.

També et pot interessar

stats