S'obri el procés d'admissió a les escoles per al curs 2018-2019

Les sol·licituds d'escolarització d'alumnes d'Infantil i Primària poden presentar-se fins al pròxim 24 de maig

S\'obri el procés d\'admissió a les escoles per al curs 2018-2019
S'obri el procés d'admissió a les escoles per al curs 2018-2019

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports ha obert el procés d'admissió per als nous alumnes d'Infantil (3 anys) i Primer i Segon Cicle de Primària (6 i 7 anys). Els pares i mares tenen fins al pròxim 24 de maig per a presentar les sol·licituds i la documentació corresponent, que determinarà el centre escolar on estudiaran el fills.

Aquells que matriculen per primera vegada els xiquets, trobaran la informació sobre el procés de matrícula en l'espai web habilitat aquest any amb el lema "Escola Pública, Garantia de Qualitat". També poden consultar la normativa d'escolarització del curs 2018-2019 en la pestanya "Admissió de l'alumnat" del web de la Conselleria.

Les famílies han de presentar només una única sol·licitud per alumne en el centre que més s'ajuste als seus interessos, però poden marcar fins a 10 escoles en la instància per orde de preferència. Si es presenta més d'una sol·licitud, no se n'acceptarà cap.

L'assignació del centre és el resultat del càlcul segons una sèrie de criteris objectius. El barem prioritza la presència d'altres germans en l'escola (15 punts per cadascun) i premia aspectes com la proximitat (10 punts per pertinença al districte escolar, 5 per als de l'àrea limítrofa), la condició de família nombrosa (fins a 7 punts), casos de discapacitat (fins a 7 punts), les famílies monoparentals (fins a 5 punts) o la renda (dos punts).

Totes les situacions han de ser convenientment documentades, segons les exigències de la norma. La falsedat en les dades aportades, donarà lloc a l'anul·lació de la sol·licitud, i s'escolaritzarà l'alumne/a en els llocs vacants una vegada finalitzat el procés d'admissió.

En cas d'empat, una situació freqüent en les matriculacions de primers fills, en què les famílies competeixen amb 10 o 12 punts, s'afavoreix la proximitat del primer cognom de l'alumne a una lletra escollida per sorteig. Enguany aquest punt de gràcia s'atorgarà des de la lletra U.

A diferència d'altres exercicis escolars, en el d'enguany l'alumne que no siga escollit en el primer centre sol·licitat mantindrà tots els punts per a la resta d'opcions de la llista.

El 4 de juny es presentaran els resultats provisionals en les escoles on s'ha fet la instància i s'obrirà un termini d'al·legacions davant la direcció dels centres fins al 6 de juny. Les llistes definitives es publicaran el 13 de juny. En cas que les famílies no hi estiguen d'acord hi ha una última opció més d'al·legacions davant la comissió d'escolarització del districte escolar. Cal tindre en compte que la presència en la llista no implica l'admissió de l'alumne a l'escola, sinó que en tots els casos caldrà formalitzar la matrícula entre el 14 de juny i el 2 de juliol.

També et pot interessar

stats