S’obri el juí oral per l’accident de metro de València 13 anys després

En el banc dels acusats seuran els huit exdirectius de FGV investigats en la causa.

VÍDEO | S’obri el juí oral per l’accident de metro de València 13 anys després

L’accident de la Línia 1 de Metrovalència arriba al juí. Quasi 13 anys després, la titular del jutjat d’instrucció número 21 de la ciutat, Nieves Molina, ha decretat l’obertura del juí oral per l’accident del 3 de juliol de 2006 en què van morir 43 persones.   

En el banc dels acusats seuran els huit exdirectius investigats en aquesta causa, entre els quals hi ha l’exgerent de l’empresa pública, Marisa Gracia. La fiscalia els demana tres anys i mig de presó per delictes d’imprudència greu i contra la seguretat dels treballadors. 

La jutgessa dona així per tancada la instrucció, tal com li va ordenar l’Audiència de València fa mesos. Pel moment no es coneix la data del juí, però els acusats tenen ara tres dies per a comparéixer al jutjat, i hauran de presentar els escrits de defensa. 

Aquesta causa va ser arxivada fins a tres vegades perquè el jutjat considerava que l'accident era inevitable, ja que el tren circulava a més velocitat de la permesa. Però, durant nou anys, l'associació de víctimes es va concentrar el dia 3 de cada mes de juliol per a exigir responsabilitats polítiques pel sinistre.

Garrote: "S'acosta el final"

La presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J), Rosa Garrote, ha destacat a Les notícies del migdia que la decisió de la jutgessa els dona una "satisfacció immensa" perquè els huit directius de FGV acusats hauran d'anar a juí. 

Garrote ha dit que està molt "contenta" de veure que "'s'acosta el final" de la reivindicació per la qual fa anys que estan lluitant: que no recaiguera tota la responsabilitat de l'accident en el conductor. "No era just que es quedara tota la responsabilitat en l'última part de la cadena, quan van ser els directius de l'empresa els que van prendre les decisions de no instal·lar les mesures de seguretat", ha ressaltat. 

Segons afirma la presidenta de l'AVM3J, amb aquest juí, es trasllada el missatge a la societat que "qui fa alguna cosa malament l'ha de pagar".

També et pot interessar