S'investiguen almenys cinc casos relacionats amb el presumpte assassí de Marta Calvo

La Policia informa les autoritats de Madrid, Catalunya i Itàlia sobre el 'modus operandi' perquè sospita que pot haver-hi més possibles víctimes.

FOTO PORTADA: El delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, aquest dijous

Continuen els treballs per a trobar les restes de Marta Calvo, mentre la investigació avança. Oficialment ja es relacionen com a mínim cinc casos amb el detingut per la mort i desaparició de la jove. Investigacions que s'han ampliat a altres comunitats autònomes i a Itàlia, on Jorge Ignacio Palma va ser detingut per narcotràfic i on va complir presó.

Els investigadors del cas han advertit del 'modus operandi' de Jorge Ignacio P.J. a la policia de Madrid i Catalunya, a més de les autoritats italianes, per si detecten casos de víctimes en circumstàncies similars als que s'estan investigant a Espanya.

Així ho ha confirmat aquest dijous el delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, qui ha assenyalat que existeixen cinc casos en investigació relacionats amb Jorge Ignacio P.J. en què es repeteixen les circumstàncies de consum de droga i trobades sexuals.

A més de la desaparició de Marta Calvo, els investigadors tenen en estudi altres quatre casos en la Comunitat Valenciana: els de dues dones que exercien la prostitució a València i que van morir després en circumstàncies similars -reoberts judicialment- i altres dues que acusen el detingut d'intoxicar-les amb cocaïna durant pràctiques conegudes com a "festa blanca".

Resultats de les tres restes biològiques "en una setmana"

Sobre Marta Calvo, Fulgencio ha confirmat que dilluns es van trobar restes biològiques a la casa que van registrar els agents en Manuel, en la qual vivia llogat Jorge Ignacio i des de la qual la xica va enviar la ubicació a sa mare. Les restes s'han enviat al laboratori central d'ADN de Madrid i s'està pendent de l'anàlisi, que s'ha demanat per urgència per a contrastar amb les mostres obtingudes de la mare de la jove.

"Normalment tarden tres quatre setmanes, però esperem tindre els resultats en una setmana", ha assenyalat el delegat.

S'estan analitzant més casos

Fulgencio ha reiterat que davant un 'modus operandi' repetitiu, cal reobrir, sol·licitar quan les investigacions estan tancades el permís judicial, i analitzar diversos casos, no sols a la Comunitat Valenciana, sinó també als llocs on el detingut "s'ha estat movent".

Investiguen possibles col·laboracions

Preguntat per si es valora que la mare del detingut, resident a Balears, haja pogut col·laborar d'alguna manera amb ell, Fulgencio ha concretat que s'ha de "determinar no solament la mare del detingut, sinó alguna altra persona més".

També et pot interessar

stats