S’investiga la mort d’una dona a Alfàs del Pi com a assassinat masclista

En cas de confirmar-se, es tractaria del primer crim per violència de gènere enguany a la Comunitat Valenciana

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de febrer 2024 - 18:59 Actualitzat: 06 de febrer 2024 - 19:54

Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat investiguen aquest dimarts la mort d’una dona a l'Alfàs del Pi (Marina Baixa) com un possible assassinat per violència masclista, segons han confirmat a À Punt NTC fonts de la investigació. La delegació del govern a la Comunitat Valenciana ha detallat que estan recaptant dades pel presumpte crim d'una dona de 44 anys comés aquest dimarts.

Fonts del cas han informat que es busca la seua parella sentimental com a presumpte autor del crim. A més, situen l'assassinat en la nit del diumenge al dilluns, encara que el cos sense vida de la víctima —amb dos fills d'una parella anterior— no ha sigut trobat per la Guàrdia Civil fins al migdia d'aquest dimarts.

En cas de confirmar-se, es tractaria de la tercera víctima per violència de gènere enguany a Espanya i la primera a la Comunitat Valenciana. Des que hi ha registres, el 2003, han sigut assassinades a Espanya 1242 dones. 

L'Alfàs del Pi decreta tres dies de dol 

L'Ajuntament de l'Alfàs del Pi ha decretat tres dies de dol oficial i ha mostrat la "més rotunda condemna" de la localitat per aquest presumpte assassinat masclista. L'alcalde de la localitat, Vicente Arques, ha transmés les condolences a la família i persones pròximes a la víctima, al mateix temps que ha fet una crida "a la unitat sense fissures de tota la societat contra aquesta xacra". "Volem manifestar la més rotunda condemna davant el presumpte assassinat masclista de la nostra veïna. Estem terriblement consternats per aquesta brutal agressió", ha manifestat, segons recull el consistori en un comunicat.

Davant aquesta tragèdia, ha afegit, "només queda apel·lar a la necessitat de treballar de manera unànime per a acabar amb aquests drames socials". "No podem permetre que continue la barbàrie de la violència exercida contra la dona, i continuarem destinant tots els recursos possibles per a l'erradicació de la violència de gènere, un obstacle important per al desenvolupament inclusiu i equitatiu de la nostra societat", ha remarcat.

A falta de confirmació per la delegació del govern, la Coordinadora Feminista de València ha convocat aquest dimecres una concentració per condemnar la violència masclista. Tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament de València a les 20:00 h.  

Dos crims masclistes confirmats enguany

Dijous passat la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere va confirmar el cas de la dona de 45 anys trobada sense vida en un vehicle a Girona, que va morir el 27 de gener. Igualtat també va confirmar l'assassinat per violència de gènere d'una dona de 56 anys el 12 de gener a la província de Màlaga.

A més, el passat 6 de gener, dos germans, una xiqueta de 7 anys i un xiquet de 10, van ser presumptament assassinats pel seu pare a Barcelona. En cap dels casos confirmats enguany existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor, segons ha informat Igualtat.         

El 016 per a demanar ajuda

Cal recordar que el telèfon 016 està a l'abast de les dones víctimes de violència masclista. És anònim, gratuït i confidencial. A més, atén tant les dones que pateixen qualsevol mena de violència masclista com les persones del seu entorn que volen informar-se de com ajudar-les.

També et pot interessar

stats