S’investiga a les Balears un altre possible cas de coronavirus en un xiquet de 7 anys

Una dona està en aïllament domiciliari a Vigo a l'espera d'una segona anàlisi que descarte el virus.

Porta d'Urgències de l'Hospital de Son Espases
Porta d'Urgències de l'Hospital de Son Espases / Europa Press

La Direcció General de Salut Pública del govern balear ha confirmat que està investigant un altre possible cas de coronavirus en un xiquet de 7 anys, pròxim a l'entorn de l'home ingressat a l'Hospital Universitari de Son Espases (Mallorca).

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha explicat que l'home ingressat és “asimptomàtic” i que se li farà una segona prova per a confirmar que ja no té coronavirus i així poder-li donar l'alta.

D’altra banda, la seua dona i la filla xicoteta no presenten símptomes, i la filla major, que té una grip confirmada, evoluciona favorablement i hui té menys febre. Malgrat això, continuen a l'hospital, encara que no estan ingressades.

Una dona en aïllament domiciliari a Vigo

El gerent de l'Àrea Sanitària de Vigo, Julio García, ha detallat que la persona atesa en aquesta ciutat per un possible cas de coronavirus, de resultat negatiu finalment, haurà de quedar en “aïllament domiciliari”.

Així mateix, ha detallat que, en el cas que la segona prova donara un resultat positiu en coronavirus retrospectivament, els professionals es posarien en contacte amb ella i es revisarien els contactes que haguera pogut tindre amb altres persones.

El coronavirus podria arribar a registrar 200 casos a Europa

Els investigadors Benjamin Ivorra i Ángel Manuel Ramos, del Grup d'Investigació Momat de l'Institut de Matemàtica Interdisciplinària de la Universitat Complutense de Madrid, han realitzat una modelització matemàtica de la possible difusió de l'epidèmia del nou coronavirus a escala internacional.

Els resultats del seu model indiquen que a la Xina el coronavirus podria afectar entre 60.000 i 70.000 persones, i podria causar més de 3.000 morts. A escala internacional, la malaltia podria encara afectar fins a 47 països (actualment, n’hi ha 28 d’afectats). L'epidèmia podria durar fins al juliol del 2020. A Europa, la malaltia es podria estendre a països que encara no han sigut afectats, però es podria controlar amb un nombre total de casos inferior a 200, segons els seus càlculs.

També et pot interessar

stats