S'intensifica el control de l’oci nocturn i el sector creu que se l'està estigmatitzant

La Generalitat prepara noves mesures per a reduir el risc de contagis en bars i discoteques, però descarta un tancament generalitzat.

Un local d'oci nocturn
Un local d'oci nocturn / Europa Press

L'oci nocturn continua en el punt de mira després dels últims rebrots de coronavirus que s'hi han detectat. L'últim cas s'ha localitzat a Daimús (Safor), on els cambrers d'un local de copes han donat positiu. Amb aquest, i segons les últimes dades facilitades per la Conselleria de Sanitat Universal divendres, hi ha 54 brots actius i s'han registrat 85 positius, la xifra més baixa de la setmana passada.

Per a fer front a l'augment de casos en aquests locals, la Generalitat ha optat per reforçar la vigilància policial i augmentar la seguretat, però continua descartant-ne el tancament generalitzat. Ara bé, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha admés la possibilitat del “tancament de locals o de zones determinades”, ja que, segons ha explicat, a hores d'ara els contagis es produeixen en espais de màxima confiança, com ara reunions familiars, celebracions o locals d'oci.

De fet, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, es reunirà esta setmana amb els ajuntaments de les zones més turístiques per a avaluar l'evolució de la pandèmia i estudiar mesures complementàries per a minimitzar el risc de contagi.

També l'alcalde de València, Joan Ribó, es reuneix amb la patronal de l'oci nocturn, Fotur, i amb la Confederació d'Hostaleria per a avaluar la situació. Ribó ha advertit que és possible que hi haja més rebrots "si hi ha sectors de la societat que no es prenen seriosament aquesta situació". A més, ha recordat que hi ha països com ara Austràlia o Corea del Sud on ja hi ha hagut rebrots tot i que són estats amb "uns sòlids controls".

D'altra banda, el president de Fotur, Víctor Pérez, creu que s'està estigmatitzant el sector i que el 99 per cent dels locals compleixen les mesures de seguretat. Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí, en què també ha assenyalat que s'han de perseguir els establiments que no complisquen i buscar l'equilibri.

A més, aquest dilluns comencen a fer-se els tests PCR els treballadors de la discoteca Rumbo 144, tancada preventivament pel positiu d'una cambrera. A la ciutat de València altres dues discoteques estan tancades, mentre que han obert ja MYA i l'Umbracle.

Aquest cap de setmana han tornat a obrir els pubs i discoteques de Gandia després de 14 dies de tancament pels brots de la Covid-19 que s'hi havien detectat. Tots els locals s'han desinfectat i han augmentat la seguretat, a més s’han reduït aforaments. A més, conviden la clientela a identificar-se per si hi haguera nous contagis.

D'altra banda, les forces i cossos de seguretat de l’Estat han participat aquest cap de setmana en un ampli dispositiu en locals d’oci nocturn i la seua clientela, amb l’objectiu de garantir que compleixen de manera estricta les mesures fixades per les autoritats sanitàries per a previndre l’expansió de la Covid-19. Com a resultat, s’han inspeccionat 190 locals d’oci i 9 han rebut una proposta de sanció.

També et pot interessar

stats