S’inicien les inspeccions dels edificis del nucli històric d’Alcoi

Com a conseqüència de l’últim temporal s’han enfonsat set cases en deu dies.

Moment de l’enderroc d’un edifici a Alcoi
Moment de l’enderroc d’un edifici a Alcoi / À Punt NTC

El pas del temporal de fortes pluges, vent i gelades ha deixat el centre històric d’Alcoi en un estat d’extrema fragilitat: els últims deu dies s’han assolat ja set cases, l’última aquest cap de setmana. Per això, un equip tècnic de l’Institut Valencià de l’Edificació comença aquest dimecres una primera inspecció dels 400 a 500 edificis afectats, amb la intenció de quantificar els danys i desplaçar les famílies que podrien estar en risc.

“A partir d’aquesta primera visita, s’establirà el procediment que se seguirà i es planificaran quins són els edificis en estat més urgent”, ha detallat en una entrevista telefònica Jaume Monfort, director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica. Monfort ha apuntat que resulta complicat determinar el temps de les pròximes actuacions, no per una falta de recursos humans, sinó per no dificultar els treballs que es troben en marxa. “Tenim la col·laboració dels col·legis professionals i el volum de tècnics és suficient, però abans hem de realitzar un diagnòstic”, ha apuntat, a més de recordar que les vora 6.000 inspeccions al Baix Segura han demostrat que “la capacitat de resposta és molt ràpida”.

Edificis del centre històric d’Alcoi després del temporal / À Punt NTC

La primera fase consistirà en una inspecció visual en què es determinarà si l’edifici està en condicions de ser ocupat o si es troba en una situació greu i les persones que l’ocupen haurien d’abandonar-lo. Posteriorment, la segona fase consistirà a diagnosticar els danys i quantificar el cost de les reparacions.

L’alcalde de la ciutat, Toni Francés, ha traslladat diverses vegades al vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, la necessitat de definir un pla de rehabilitació d’aquest bé d’interés cultural. “Hem d’actuar d’una forma ràpida i ferma per a recuperar el centre històric, que està en risc de deteriorament”, ha destacat el regidor en Les notícies del matí.

També et pot interessar

stats