S'incauten a Manises més de 10.600 joguets per no complir amb les condicions de seguretat europees

S’investiga dues persones per un presumpte delicte contra la propietat industrial

Els joguets infantils han de posseir distintiu CE de la Comunitat Europea

Agents de la Guàrdia Civil s'han incautat de 10.696 joguets a Manises (Horta Sud) per no complir les directrius de seguretat europees. S’investiga dues persones per un presumpte delicte contra la propietat industrial.

També s'han interposat un total de 14 denúncies per infraccions al Reial decret 1205/2011 sobre seguretat en els joguets i altres quatre a la Llei 28/2005, de mesures sanitàries enfront del tabaquisme, per la venda de vapejadors en establiments no autoritzats.

Els agents de la Guàrdia Civil, amb motiu de la campanya nadalenca, han realitzat un total de set registres en diversos comerços de Manises. En sis han confiscat un total de 10.696 joguets amb un valor aproximat de 5.000 euros.

Els joguets infantils han de posseir distintiu CE (Comunitat Europea) que ha de constar en tota aquesta àrea econòmica i que acredita el compliment dels requisits reglamentaris de comerç en aquest àmbit, entre altres els de seguretat.

Les confiscacions s'han produït per no tindre els joguets aquest distintiu i a més en alguns apareixien les sigles però referides a China Export i no al de la Comunitat Europea. La diferència entre ambdós és principalment l'espai entre les lletres.

Les principals infraccions que han sigut detectades estan relacionades amb la seguretat i fabricació dels joguets. En concret, s'han detectat infraccions en els etiquetatges dels joguets i en els envasos, la majoria per no complir requisits com estar en castellà o mancar de les dades de l'importador, distribuïdor, fabricador, etc. 

Altres estan relacionades amb les instruccions dels joguets, bé per no tindre-les o per no estar en castellà. La Guàrdia Civil recorda que els responsables de la seguretat dels joguets a la Unió Europea són els fabricants, importadors i distribuïdors que posen en el mercat aquests productes.

També et pot interessar

stats