S'eleven a quatre els morts pel brot de listeriosi

Es tracta d'un nadó d'Écija, que va morir cinc dies després de nàixer, segons Facua.

Tipus de carn que ha provocat els casos de listeriosi
Tipus de carn que ha provocat els casos de listeriosi / Arxiu

L'associació de consumidors Facua ha assegurat que la Junta d'Andalusia ha confirmat un quart mort pel brot de listeriosi registrat a Andalusia, un nadó d'Écija (Sevilla) que va morir cinc dies després de nàixer.

Facua, que representa els pares en la causa, espera que en els pròxims dies la titular del jutjat d'instrucció 10 de Sevilla accepte la seua personació, tan bon punt el nadó i sa mare figuren en el llistat d'afectats per listeriosi. 

La mare i el pare van consumir carn ensaginada de la marca La Mechá, de l'empresa Magrudis, en la celebració de la nit de Cap d'Any de 2018, junt amb altres tres parelles, i tots dos van començar a patir diferents símptomes poc després, segons Facua. La mare va començar a patir els símptomes el 2 de gener i el 13 de gener va ingressar en un hospital públic de la província de Sevilla amb diarrea, vòmits i forts dolors de ventre.

El 27 de gener va acudir de nou a l'hospital i la van derivar en una UCI mòbil a l'Hospital Universitari Virgen del Rocío, on li van extraure líquid amniòtic i el cultiu va donar positiu en listeriosi, afirma l'associació. La dona va donar a llum el 28 de gener, i el nadó va morir el 2 de febrer a l'hospital.

També et pot interessar

stats