S’assola parcialment un dels murs que tanquen les Sitges de Burjassot

Tot apunta que la causa ha sigut la forta pluja que anit va arribar a deixar 60 litres per metre quadrat.

El monument estava sent sotmés a una restauració parcial
El monument estava sent sotmés a una restauració parcial

Després d'una intensa nit de pluja que ha assotat l'àrea metropolitana de València, Burjassot ha despertat amb les Sitges parcialment assolades a causa del despreniment d'un dels murs que les tanquen.

El monument, que pertany a l'Ajuntament de València, tot i que l'ús està cedit a Burjassot, estava sent sotmés a una restauració parcial en un zona diferent de la de l’afonament. Precisament un dia abans, l'alcalde de València, Joan Ribó, s'havia reunit amb l'Associació d'Amics de les Sitges per a interessar-se per l'estat de l'edificació, i havia manifestat el seu compromís i suport a la rehabilitació i a demanar finançament en els pròxims pressupostos generals de l'estat.

Els tècnics estudien encara les causes de l'incident, però tot apunta als vora 60 litres per metre quadrat que han caigut aquesta matinada a la població. Les Sitges són un dels monuments emblemàtics de Burjassot, un conjunt de depòsits que s'usaven per a emmagatzemar blat.

Xiquets sense classes a Moncofa

La pluja també ha provocat que el col·legí públic Avel·lí Corma, de Moncofa, a la Plana Baixa, no haja pogut obrir les portes, ja que les instal·lacions han quedat inundades pels vora 93 litres per metre quadrat que han caigut durant la nit.

L'alcalde del municipi, Wenceslao Alós, ha confirmat, a més, que s'ha tallat al trànsit una desena de vies, entre les quals es troben diverses avingudes principals.

També et pot interessar

stats