S'associen les persones que emmalaltiren després de les vacunes contra el coronavirus

Demanen que s’investigue el que els està passant i que siga obligatori notificar els casos sospitosos

Infermera prepara una dosi de la vacuna contra la covid-19 / À Punt NTC

Les persones que han emmalaltit tot just després de la vacunació amb alguna de les dosis de la covid-19 comencen a organitzar-se. Tenen diferents patologies amb simptomatologia diversa i demanen estudis i seguiments en unitats especialitzades. Han constituït una associació que lluita per tal que es reconega la vacunació com a causa de les afeccions.

Núria López, que és membre de l’associació de persones afectades per les vacunes de la covid-19, ens ha contat la seua experiència: "Jo em vaig vacunar amb dues dosis d'AstraZeneca i al gener de l'any passat em vacune amb la tercera dosi i pocs dies després comence amb dolor muscular que cada vegada anava estenent-se, cada dia anava sumant símptomes".

Baixades de tensió, episodis de semiinconsciència, marejos, pèrdues d'equilibri fins a arribar al punt de no poder caminar sense ajuda. És per això que comença un pelegrinatge per més de deu especialitats mèdiques diferents. Finalment, diversos metges li han expedit informes que reconeixen que la seua "afectació és per la vacunació".

Any i mig de baixa, 66 informes i quatre ingressos hospitalaris després, actualment hi ha dies que no pot caminar vint minuts seguits. I no és l'única, dins de l’associació d’afectats tenen diferents patologies amb simptomatologia diversa i un 30% encara no té un diagnòstic. Núria té un missatge clar dels afectats: “Volen remarcar que ni són negacionistes ni antivacunes”, que demanen que s'investigue que ens està passant i que ens puguen donar una resposta mèdica. També reclamen que siga obligatori notificar els casos sospitosos d'efectes adversos després de la vacunació i que es creen protocols específics d'actuació.

També et pot interessar

stats