S'aprova l'ampliació del Clot del Galvany que evitarà la massificació urbanística

Al paratge natural municipal d'Elx cria l'anec capblanc, en perill d'extinció.

El Clot del Galvany, a Elx
El Clot del Galvany, a Elx

L'Ajuntament d'Elx ha aprovat l'ampliació del límit del Clot del Galvany. La protecció de la prolongació d'aquest paratge natural municipal d'Elx s'ha aprovat en ple per majoria simple. Ara només cal esperar el vistiplau de la Conselleria de Medi Ambient. grups ecologistes com l'Associació d'Amics de les Zones Humides del Sud d'Alacant, o la Colla Ecologista Margalló feia anys que en reivindicaven la protecció.

L'objectiu és protegir 342 hectàrees, amb la qual cosa el parc passaria a tindre pràcticament el doble de superfície, més de 700 hectàrees. Es tracta de sòl no urbanitzable, i amb aquesta aprovació volen que no es puga requalificar, ja que el perill estava en el fet que part d'aquests terrenys són de grans immobiliàries.

La forta pressió urbanística fa anys que persegueix algunes de les zones que encara estan desprotegides. Paratges com les llomes dels Balsars o el fondet de la Senieta que formen part del conjunt de marjals del Baix Vinalopó.

Tot un ecosistema típicament mediterrani. Uns paratges rics en flora i fauna on trobar l'ànec capblanc, espècie en perill d'extinció, que tria aquest lloc per a criar, però també patrimoni important, com és una torre vigia, o restes d'època romana.

També et pot interessar

stats