S'amplia l'oferta de formació professional en 48 cicles més i s'implanten cinc nous cursos

La presentació de sol·licituds telemàtiques d'admissió es farà del 17 al 25 de juny.

S'amplia l'oferta de formació professional en 48 cicles més i s'implanten cinc nous cursos
S'amplia l'oferta de formació professional en 48 cicles més i s'implanten cinc nous cursos

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha decidit ampliar l'oferta de formació professional (FP) per al pròxim curs 2020-2021 amb l'obertura de 48 cicles formatius. A més, serà l'únic sistema educatiu d'Espanya que implantarà els cinc nous cursos d'especialització aprovats recentment pel Ministeri.

Dels 48 nous cicles amb què s'amplia l'oferta d'FP en el sistema educatiu valencià, 6 són d'FP bàsica, 16 de grau mitjà i 26 de grau superior. Un d'aquests s'implantarà per primera vegada: el cicle de grau superior en Manteniment Aeromecànic d'Helicòpters de Turbina, que s'ofereix al CIPFP de Xest.

Respecte als cursos, la Generalitat informa que consten de 600 a 720 hores de formació avançada i permetran a les persones que han fet un cicle superior aprofundir i actualitzar la preparació en les noves tècniques i eines que demana el mercat laboral en diferents sectors estratègics.

El de Fabricació Intel·ligent s'ofereix a l'IES Cotes Baixes d'Alcoi, mentre que el de Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies de la Informació s'impartirà a l'IES Severo Ochoa d'Elx. A l'IES Politècnic de Castelló de la Plana s'implantarà el curs d'especialització en Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies d'Operació. Per la seua part, a les comarques de València s'ofereixen el de Digitalització del Manteniment Industrial, que s'ofereix al CIPFP Faitanar de Quart de Poblet, i el de Forneria i Brioixeria Artesanals.

Admissió telemàtica, del 17 al 25 de juny

La presentació de sol·licituds telemàtiques d'admissió en FP es farà del 17 al 25 de juny. En el cas de bàsica, les llistes provisionals es publicaran el 13 de juliol. Es podrà reclamar del 13 al 15 de juliol. Les llistes definitives es faran públiques el 27 de juliol i la matriculació serà del 22 al 28 de juliol.

Pel que fa al grau mitjà, el grau superior i els nous cursos d'especialització d'FP, les llistes provisionals es publicaran el 20 de juliol. Es podrà reclamar del 20 al 22 de juliol. Les llistes definitives es faran públiques el 29 de juliol i la matriculació serà de l'1 al 9 de setembre.

També et pot interessar

stats