S’alcen els piquets de les presons de Picassent i Albocàsser i del centre penitenciari de Fontcalent

La convocatòria de vaga ha acabat en tots els complexos penitenciaris a les 22.00 hores d’aquest dimarts.

Imatges del desallotjament del piquet de la presó de Villena

Aquesta vesprada s’han alçat els bloqueigs dels piquets als accessos de la presó de Picassent i Albocàsser i del complex penitenciari de Fontcalent. D’aquesta manera, s’ha pogut donar el relleu als treballadors dels serveis mínims, que havien d’haver eixit a les 08.00 hores.

La convocatòria de vaga acabarà en tots els complexos penitenciaris a les 22.00 hores d’aquest dimarts.

En el cas de la presó de Villena, la Guàrdia Civil ha desallotjat per la força el piquet informatiu que tallava l'accés de persones i vehicles al centre. Passades les 15.00 hores, una vintena d'agents ha alliberat l'entrada al centre penitenciari del bloqueig que efectuaven els treballadors i les treballadores, sense que hagen transcendit persones ferides. 

El funcionariat en vaga ha repetit el patró dels últims dies, que a través d'aquestes obstruccions pretén retardar o evitar el relleu dels serveis mínims del torn de nit. Aquest personal va accedir a les 21:30 hores al centre penitenciari de Villena i l'hauria d'haver abandonat a les 8:00 hores. 

Tot i la intervenció de les forces de seguretat, l'acció s'ha desenvolupat d'una manera més calmada que la del segon dia de vaga, quan es va produir una càrrega policial per a desallotjar la protesta de funcionaris a Picassent. 

Els talls als accessos als centres penitenciaris, per a impedir l'accés dels serveis mínims, han sigut la constant una jornada més en tots els centres penitenciaris de la Comunitat Valenciana, amb l'excepció de Castelló I, perquè els seus treballadors han concentrat les forces a la presó d'Albocàsser. Anit, els piquets d'Albocàsser obriren el pas a les 19:00 h, quan els treballadors del torn de nit havien passat 22 hores a l'interior de la presó. 

Durant els quatre dies de vaga, la protesta ha deixat en mínims l'atenció dels interns, que han quedat a càrrec dels serveis mínims i la direcció dels centres. Fonts d'Acaip han traslladat a À Punt la voluntat de matindre l'estratègia de pressió fins a la matinada, quan acaba oficialment la protesta.

La vaga dels funcionaris de presons ha sigut convocada pels sindicats Acaip, CSIF, UGT, CCOO i CIG. Es queixen de la falta de personal i l'augment de la sinistralitat a les presons, i reclamen l'equiparació salarial a tot Espanya, on es produeixen divergències en la nòmina segons l'autonomia. 

També et pot interessar

stats