S'alça l'avís taronja per pluges a les comarques centrals

Rius i barrancs, entre ells el riu Xúquer a Cullera i el Vaca a Tavernes de la Valldigna, baixen a gom.

Les plutges han causat el desbordament parcial del tram final del riu Xúquer
Les plutges han causat el desbordament parcial del tram final del riu Xúquer

L’aigua acumulada per les precipitacions a Cullera durant les últimes dotze hores han causat el desbordament parcial del tram final del riu Xúquer, prop de la desembocadura, i del llac de l'Estany, al sud del terme municipal. L’aigua ha negat les terres de cultiu però no ha afectat els habitatges, tot i la proximitat de les urbanitzacions de l’anomenat Manhattan de Cullera. 

La pluja a la Ribera Alta i Baixa ofereix registres superiors als cent litres per metre quadrat en les localitats més pròximes a la costa, com el 119 l/m² que marquen els indicadors de Sueca, però és la Safor la comarca que ara mateix té més problemes.

Continua plovent amb intensitat a la zona, on destaquen els més de 174 l/m² per metre quadrat de Barx, els 171 l/m² de Tavernes de la Valldigna o els 155 l/m² de Benifairó de la Valldigna. 

I al Baix Segura, a Torrevella, han caigut en poques hores més de 100 litres per metre quadrat, la meitat del que plou en tot l’any. 

Efectius del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant han rescatat una vintena de vehicles atrapats pel fort aiguat que ha afectat la costa de la comarca del Baix Segura durant la matinada de dilluns. Els bombers han tret de l'aigua una ambulància que traslladava un pacient a l'Hospital de Torrevella. 

Avís taronja al litoral sud de València i nord Alacant 

En les últimes hores l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha rebaixat l’alerta per fortes precipitacions i ha canviat l’avís roig pel taronja a les comarques del sud de la de València i les del nord d'Alacant. 

Aemet mantindrà aquest avís actiu fins les 8 de la vesprada, el qual donarà fi al risc per pluges a la Comunitat Valenciana.

Un miler d’avisos al 112 en sis hores

El telèfon d'emergències, 112, de la Comunitat Valenciana ha rebut 909 avisos des de les 8 del matí d'ahir fins les 14:23 hores de hui, que han derivat en l’atenció de 754 incidents relacionats amb el temporal de pluja.

Unes precipitacions intenses i continuades que han obligat a deixar 136.281 sense classe a la Comunitat Valenciana per precaució.  

Una desena de vies tallades a la circulació

Les complicacions es mantenen a la carretera, on una desena de vies secundàries  continuen tallades al trànsit per efecte de la pluja.

Segons la informació facilitada per la Diputació de València, a la Ribera no es pot circular per la CV-505 (Alzira-Sueca), la CV-506 (Alzira), la CV-507 (accés Benicull), la CV-508 (Corbera-Polinyà de Xúquer), la CV-571 (Camí Vilella, Alzira) i la CV-605 (Cullera-Gandia).

Els talls s’estenen a La Safor en la connexió entre Gandia i Villalonga per la CV-608; i més al nord, a Rocafort, on s’ha tallat la CV-308.

La Direcció General de Trànsit també informa de talls per LA meteorologia adversa a les comarques del sud (CV-940 a Sant Miquel de les Salines, al Baix Segura; i CV-723 a Dénia, i la Marina Alta ). 

Al nord de la Comunitat Valenciana, a la Plana Alta, no es pot circular a la CV-148 entre Cabanes i Orpesa, com tampoc a la CV-137, entre Càlig i Sant Jordi, al Baix Maestrat. 

L’episodi de plugues arriba la fi

Amb tot, segons les previsions, l'episodi de pluja podria tocar en breu a la seua fi i parar per complet demà, gràcies al vent de ponent. Aquest vent més sec afavorirà que desaparega la humitat i que pugen les temperatures. Sobretot, en algunes zones de la meitat nord de la Comunitat Valenciana que poden arribar a experimentar un ascens entre 4 i 6 graus. 

També et pot interessar

stats