S’ajorna el juí per la visita del papa a València per l’hospitalització de Correa

L'Audiència Nacional l’ha suspés fins dijous perquè el capitost de la trama ha tingut una hèrnia inguinal.

S’ajorna el juí per la visita del papa a València per l’hospitalització de Correa
S’ajorna el juí per la visita del papa a València per l’hospitalització de Correa

L'Audiència Nacional ha ajornat fins dijous el juí per la visita del papa Benet XVI a València el 2006 després que el capitost de la trama, Francisco Correa, haja hagut de ser hospitalitzat per una hèrnia inguinal.

El president de la Sala, José Antonio Mora, ha comunicat que el tribunal ha constatat a la seu judicial que Correa té "un problema de salut i que ha de ser traslladat a l'hospital per a valorar el seu estat". "L’hem vist en una situació d'urgència vital", ha afegit.

Mora ha explicat que Correa té dret a estar present durant les declaracions dels altres acusats, motiu pel qual la vista ha de ser ajornada.

Així, el magistrat ha indicat que si no hi ha més contratemps el juí seguirà dijous. Si Correa no declara, la vista es reprendrà amb la declaració d'un altre acusat, l'exdirector general de la Policia i expresident de les Corts, Juan Cotino.

Acords amb la Fiscalia

13 dels acusats en el cas han pactat la confessió amb la Fiscalia a canvi de la reducció de la pena, entre els quals hi ha l'exdirector general de la radiotelevisió valenciana, Pedro García Gimeno.

García ha reconegut que va rebre i donar instruccions perquè l’empresa pública contractara el servei de pantalles i megafonia per a la visita del papa a València a empreses d’Álvaro Pérez, el Bigotes, el responsable de la part valenciana de la trama Gürtel.

El ministeri públic estima que la trama es va embutxacar 3,3 milions dels 7,5 milions que la televisió pública valenciana va pagar per aquest servei.

També et pot interessar

stats