S'ha acabat l'erupció del volcà de La Palma o estem en un moment de pausa?

L’Institut Vulcanològic de les Canàries (Involcan) conclou que és prompte per a determinar-ho i recorda que algunes erupcions s'han représ després de dies d'aturada

El volcà de la Palma aquest dilluns
El volcà de La Palma, aquest dilluns / Efe

Segons ha informat l’Institut Vulcanològic de les Canàries (Involcan) mitjançant les seues xarxes socials, des de més o menys les 8 hores (hora canària) d’aquest dilluns no es registren explosions estrombolianes en el cràter que s'ha format al llarg de la setmana passada al voltant del centre eruptiu.

A la pregunta de si es pot afirmar que l'erupció haja acabat, l’Institut Vulcanològic respon que “encara és massa prompte” per a saber-ho. Segons ha apuntat en Facebook, “es coneixen diverses erupcions històriques a les Canàries que, després d'una pausa d'alguns dies, van reprendre novament vigor”.

Per a poder establir que l'erupció ha acabat, segons les mateixes fonts, a més de l'absència d'activitat eruptiva durant un “nombre suficient de dies”, també hauran de registrar-se "valors nuls en l'emissió de diòxid de sofre, que després del vapor d'aigua i el diòxid de carboni, és el gas més abundant entre els que s'alliberen del magma".

Respecte a la sismicitat, l’Institut Vulcanològic de les Canàries diu que és possible que alguns terratrémols de xicoteta magnitud continuen registrant-se fins anys després que haja acabat l'erupció.

També et pot interessar

stats