Ryanair inicia un ERO per a 512 treballadors

El procés es du a terme després d’anunciar el tancament de les bases de Las Palmas, Tenerife, Girona i Lanzarote.

L'aerolínia irlandesa Ryanair ha iniciat un procés d'acomiadament col·lectiu.
L'aerolínia irlandesa Ryanair ha iniciat un procés d'acomiadament col·lectiu. / Arxiu. À Punt Mèdia.

L'aerolínia irlandesa Ryanair ha iniciat un procés d'acomiadament col·lectiu que podria afectar vora a 512 tripulants de cabina i pilots. Aquest procés es du a terme després de confirmar el tancament de les bases de Las Palmas, Tenerife, Girona i Lanzarote per al pròxim 8 de gener, tal com ha informat la Unió Sindical Obrera (USO) en un comunicat. L’anunci va portar a la convocatòria de vaga per part dels treballadors de la companyia. 

El secretari d'organització d'USO Ryanair, Jairo Gonzalo, ha confirmat que la plantilla ha rebut aquesta notificació per part de l'aerolínia irlandesa quan el sindicat estava reunit amb la direcció de la companyia per a intentar acordar els serveis mínims per a les deu jornades de vaga convocades al setembre. 

El govern espanyol es reunirà amb Ryanair 

L'executiu central ha avançat que es reunirà amb Ryanair durant la primera quinzena de setembre per a conéixer de primera mà les raons del tancament de les quatres bases. La secretària d’Estat de Turisme en funcions, Isabel Oliver, ha informat que a la trobada assistiran representants del Ministeri de Foment, del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a més com del govern de Canàries. També es mantindran reunions amb Aena i la Generalitat de Catalunya pel tancament de Girona, segons Oliver. 

També et pot interessar

stats