Ryanair impedeix volar una passatgera en cadira de rodes

La companyia li ha comunicat que li tornarà els diners de l'import del bitllet.

La passatgera afectada, Belen Hueso, en una entrevista amb À Punt NTC.
La passatgera afectada, Belen Hueso, en una entrevista amb À Punt NTC.
03 de desembre 2019 - 21:15

La companyia aèria Ryanair ha impedit a una passatgera valenciana que puga volar amb la seua cadira de rodes de València a Sevilla el 9 de desembre.

És la denúncia que ha fet pública Belen Hueso, la jove d'Alboraia que pretenia passar el pont de desembre a la ciutat andalusa i tornar en un vol de la companyia irlandesa, però que s'ha vist sorpresa per la negativa de l'empresa a acceptar la seua cadira de rodes.

Hueso va comprar dos bitllets i va omplir el registre que han d'efectuar les persones amb diversitat funcional que necessiten assistència o facturar la cadira de rodes. Així, la jove es va trobar amb la negativa de l'empresa en què asseguraven que no cabia a la bodega de l'avió.

La companyia informa en el web que "permet als clients viatjar amb la seua pròpia cadira de rodes elèctrica o escúter de mobilitat" però que han d'informar d'aquesta situació amb antelació, cosa que l'afectada va fer. Ryanair limita a dues cadires per vol la capacitat dels seus avions i al·leguen "raons de seguretat" per a acceptar únicament les cadires, com la de la valenciana, "que continguen bateries seques, de gel o de ions de liti".

No obstant això, en les explicacions que aquesta valenciana i la seua família han aconseguit per part de la companyia a través de xat d'atenció a client, l'aerolínia de baix cost al·lega que "la cadira és massa alta i no cap" a la bodena de l'avió, cosa que no li havia passat mai.

L'aerolínia li va oferir una cadira manual, però la malaltia que pateix Hueso no li permet fer ús d'un vehicle de propulsió manual.

També et pot interessar