Ryanair no canviarà la seua política d'equipatges a pesar de la sentència

Un jutjat ha declarat nul el pagament de 20 euros que va cobrar a una viatgera amb una maleta de mà.

La companyia Ryanair ha dit que no canviarà la política de pagament d'equipatge
La companyia Ryanair ha dit que no canviarà la política de pagament d'equipatge / Reuters

Ryanair ha contestat en un comunicat a la sentència que condemna la companyia aèria a tornar els diners que va cobrar a una passatgera per l'equipatge de mà.  Ha anunciat que no canviarà la seua política d'equipatges.

Un jutjat de Madrid ha declarat nul el pagament de 20 euros que va cobrar a una viatgera que viatjava en tarifa estàndard amb una maleta de mà i la seua bossa personal, en entendre que va ser una mesura "abusiva", perquè l'equipatge es podia dur en la cabina. 

La resolució judicial atén parcialment la demanda de la consumidora i considera l'equipatge de mà indispensable i, per tant, la companyia està obligada a transportar-lo sense cobrar cap suplement, tal com ha indicat l'advocada Yolanda Carbonell.

La sentència diu que aquesta pràctica vulnera els drets que el passatger té en la llei de navegació aèria i no està emparada en cap norma comunitària ni estatal. Usuaris i usuàries estan d'acord amb la resolució. No obstant això, la companyia Ryanair ja ha dit que no canviarà la política de pagament d'equipatge.

També et pot interessar

stats