Ryanair cancel·la 28 vols a la Comunitat Valenciana

La vaga de tripulants de cabina de passatgers afecta un total de 64 vols a Espanya.

S'han cancel·lat 18 vols de Ryanair a l'aeroport de València i 10 al d'Alacant
S'han cancel·lat 18 vols de Ryanair a l'aeroport de València i 10 al d'Alacant

L'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair ha cancel·lat per a aquest divendres de matí 64 vols amb origen o destinació a Espanya, 28 a la Comunitat Valenciana, per la vaga de tripulants de cabina de passatgers.

A Europa s'han suprimit un total de 158 vols, per la qual cosa, el 40,5% de les cancel·lacions afecten vols en el territori espanyol.

La Comunitat Valenciana és la més afectada per aquesta vaga, ja que s'han cancel·lat 18 vols a l'aeroport de València i 10 al d'Alacant.

Els sindicats denuncien la política laboral de l'empresa irlandesa, en concret que no contracte el seu personal d'acord amb la legislació dels països on té les bases.   

El sindicat Vereinigung Cockpit (VC) ha cridat els pilots de Ryanair contractats a Alemanya a unir-se a la vaga que demà secundaran els auxiliars de vol de l'aerolínia irlandesa a Espanya, Portugal, Itàlia, Holanda i Bèlgica.

Aquest dijous, la comissària europea d'Ocupació, Marianne Thyssen, va demanar a la companyia que aplique les normes europees en matèria de contractació a la seua tripulació i que passe “ràpidament” a fer contractes locals. 

Per la seua banda, Ryanair  es va comprometre a negociar acords col·lectius “exhaustius” amb els tripulants de cabina abans que acabe l'any.  

També et pot interessar

stats