Ryanair anuncia una vaga que afectarà vols d'Espanya, Itàlia, Portugal i Bèlgica

Les parades estan previstes per als dies 25 i 26 de juliol i perjudicaran els passatgers en plena temporada alta de vacances.

Ryanair anuncia una vaga que afectarà vols d\'Espanya, Itàlia, Portugal i Bèlgica
Ryanair anuncia una vaga que afectarà vols d'Espanya, Itàlia, Portugal i Bèlgica

Els tripulants de cabina de Ryanair aniran a la vaga els dies 25 i 26 de juliol, en una acció conjunta que se secundarà a Espanya, Portugal, Itàlia i Bèlgica, segons han decidit hui a Brussel·les els sindicats espanyols USO i Sitcpla, el SNVPAC portugués, els sindicats italians Ultrasporti i UIL, i el belga CNE.

Aquesta companyia irlandesa de baix cost opera al dia vora 2.000 trajectes des de 89 bases a Europa, de les quals 13 se situen en territori espanyol, on més 1.800 treballadors estan cridats a la vaga. En total, en els quatre països, més de 4.000 TCP podrien sumar-s'hi.

A més, aquestes aturades se sumen a la vaga de 24 hores convocada pels pilots de Ryanair a Irlanda per al 12 de juliol que afectaran el 7 % dels vols de la companyia. Segons el document signat, els sindicats han anunciat que no descarten prendre mesures addicionals si l'aerolínia irlandesa no realitza concessions en temes d'ocupació.

L'anunci es produeix només uns dies després de l'inici de l'estiu, i la vaga, que es produirà en un dels moments de l'any amb una major intensitat del trànsit de passatgers, podria suposar retards i cancel·lacions de vols.

Al seu torn, la companyia està informant els clients que tenen bitllets per a aquestes dates que, cas que estiguen afectats, es posaran en contacte amb ells.

També et pot interessar

stats