Quina és la ruta perfecta per a visitar totes les falles d’Especial segons un estudi científic?

En aquest itinerari empraríem, si anem a peu, prop de dues hores i mitja en els trajectes, i tres quarts d’hora si ho fem en bici

La ruta perfecta per a visitar les falles
La ruta perfecta per a visitar les falles / À Punt NTC
16 de març 2024 - 23:59

Traçar la ruta més eficient per a visitar els nou monuments de Secció Especial de les Falles sense la més mínima pèrdua de temps en els trajectes és possible. Aquest va ser el repte que es va marcar un equip d’estudiants del màster d’Enginyeria d’Anàlisi de la Universitat Politècnica de València. 

“Normalment, la gent sol centrar-se en aquelles més espectaculars, les de Secció Especial. Però, en estar tan separades i amb tantes coses que fer, no és difícil deixar-se'n alguna per veure. I més si vens de fora”, explica Javier Boix, l’estudiant que ha aconseguit resoldre el problema junt amb els seus companys Diego Esteve, David Veloso i Víctor Serrano.

Per a trobar “la ruta òptima”, van recórrer a la computació i la informació d’usuaris, rutes de transport públic i traçats de carrils bici que proporciona Google Maps. A més, van plantejar la qüestió amb el que en logística es coneix com a problemes del viatjant de comerç (TSP). 

En el seu estudi presenten un itinerari ideal per a visitar les falles caminant en què s’emprarien prop de dues hores i mitja a fer els trajectes, un altre diferent si es vol anar amb bici (44 minuts) i un tercer per a qui trie fer-lo en transport públic (una hora i 52 minuts). L’estudi s’ha realitzat partint del supòsit que el recorregut comença aquest dilluns 18 de març a les 9 del matí des de l'Estació del Nord de València. Des d’allí, apunta David Veloso, es proposa al viatger “arribar a cadascuna de les nou falles” en una ruta circular que els permeta tornar al punt de partida en el mínim temps possible. 

També et pot interessar

stats