Rosell: "Aquest 8M hauria de ser el dia en el qual el 'Només sí és sí' siga llei"

La delegada del govern contra la Violència de Gènere preveu que abans que acabe l'any puga entrar en vigor "el gruix" de la llei.

Elena Rosell en els actes de celebracions del 8M de 2020
Elena Rosell en els actes de celebracions del 8M de 2020 / EuropaPress

La delegada del govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, ha expressat el desig que aquest 8 de març de 2021, Dia Internacional de la Dona, siga aquell en el qual lemes com "Només sí que és sí" o "No és abús, és violació", siguen ja llei o almenys estiga culminant-ne la tramitació.

"Aquest 8 de març hauria de ser aquell en el qual lemes que obeïen a situacions tan dures, com 'Només sí és sí' o 'No és abús, és violació' foren llei i ja estiguera aprovada o en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) o culminant-ne la tramitació", ha subratllat Rosell aquest dimecres 20 de gener en roda de premsa telemàtica.

En tot cas, ha indicat que no poden dir una data exacta perquè estan a l'espera de rebre l'informe del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que preveuen que puga arribar "com a màxim el 27 de gener".

"Esperem que no es demore molt més i com a màxim complisca amb la segona data", ha precisat. Després, el text anirà al Consell de Ministres, al Congrés i al Senat. Així, confien que abans que acabe l'any entre en vigor "el gruix de la llei". "Serà llei el 8 de març o en dates pròximes si el CGPJ no obstaculitza l'informe", ha apuntat.

Sobre si es plantegen canviar la redacció del consentiment tal com recomana el Consell Fiscal, Rosell ha indicat que estudiaran més informes de tipus jurídic encara que ha dit que estan "convençudes que la formulació és la correcta". "Pot arribar amb una formulació diversa, amb algun matís al Consell de Ministres, però l'important és que el consentiment serà la base i només sí serà sí", ha subratllat.

Sobre els actes que s'estan preparant per a aquest 8 de març de 2021, Rosell ha indicat que no pot avançar res, només que el Ministeri d'Igualtat està "bolcat en aquesta data assenyalada".

També et pot interessar

stats