Rosell alerta que el 82% dels agressors de violència masclista pertanyen a l’entorn de la víctima

La delegada del govern contra la violència de gènere assegura que és preocupant l’augment de les agressions a les més joves.

La delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, Victoria Rosell, en una entrevista a À Punt Notícies.
La delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, Victoria Rosell, en una entrevista a À Punt Notícies.

“Hem de deixar de dir-los a les joves que tinguen compte amb els desconeguts a la nit: la realitat va per un altre costat”. D’aquesta manera s’ha expressat Victoria Rosell, delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, davant de les dades que alerten que el 82% dels agressors de violència masclista pertanyen a l’entorn de la víctima i un 40% de les agressions es produeixen al seu domicili. “El risc es l’entorn masclista i no la situació on es col·loquen les víctimes”, ha manifestat Rosell en una entrevista en À Punt Notícies.

Així es desprén de la macroenquesta de violència contra la dona, elaborada per la delegació del govern espanyol per a la violència de gènere, que s’ha presentat aquest dimarts. L’informe revela que una de cada dues dones de 16 o més anys residents a Espanya ha patit algun tipus de violència masclista al llarg de la vida. Davant d'aquesta situació, Rosell ha recordat que la violència de gènere és l’efecte “descarnat” d'una desigualtat que és estructural i està silenciada. “Vivim en una societat patriarcal i estructuralment desigual”, ha dit.

Atenent a les franges d’edat, la violència augmenta entre les dones de 16 a 24 anys. La delegada del govern espanyol assegura que, a pesar d'haver-hi més consciència entre les joves, que demanen més ajuda i denuncien més les agressions, no ocorre igual amb ells, a qui no s’ha aconseguit sensibilitzar i aprenen sexualitat amb la pornografia. “Abandonar l’assignatura d’educació per la igualtat té conseqüències en les relacions. Ara els joves creuen que pertany a una relació donar-li les contrasenyes a la parella”, ha manifestat.

També et pot interessar

stats