Rosalía Iglesias, esposa de Bárcenas, ingressa a la presó per a complir la condemna pel cas Gürtel

L'Audiència Nacional considera que no hi ha cap impediment per a seguir en un centre penitenciari el seu tractament de rehabilitació.

Rosalía Iglesias a l'Audiència Nacional divendres passat.
Rosalía Iglesias a l'Audiència Nacional divendres passat. / Víctor Lerena (Efe)

Rosalía Iglesias, la dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, ha ingressat aquest diumenge a la presó de dones d'Alcalá per a complir els prop de 13 anys de presó que li ha imposat el Suprem després de revisar la sentència del cas Gürtel que va dictar l'Audiència Nacional el 2018.

Iglesias ingressa a la presó dos anys i set mesos després que el seu marit, que recentment ha demanat el trasllat de la presó de Soto del Real a la d'Alcalá Meco per a estar a prop de la seua esposa.

La dona de Bárcenas va acudir el 30 d'octubre passat a l'Audiència Nacional per a recollir la resolució que acordava que no hi havia cap impediment per a seguir en un centre penitenciari el tractament de rehabilitació al qual va dir que s'està sotmetent. Per això s'ordenava que en un termini de deu dies havia d'entrar a la presó.

Després de revisar el seu recurs, el Suprem no va atendre les al·legacions de l'esposa de Bárcenas i va ratificar, com ja havia resolt l'Audiència, que coneixia la procedència delictiva dels diners del seu marit, igual que l'increment no justificat del seu patrimoni.

Els magistrats van corroborar que tenia "ple control i capacitat de gestió" sobre els comptes bancaris de la seua titularitat, suïssos o espanyols, a través dels quals el matrimoni va ocultar el seu patrimoni i el va fer circular.També van considerar provat que la participació d'Iglesias no es va limitar a "plasmar la signatura en una certa documentació".

També et pot interessar

stats