La ronda sud-oest de Vila-real començarà a ser una realitat l'any 2021

Puig destaca que la ronda facilitarà la mobilitat del transport, especialment la relacionada amb el sector de la ceràmica.

Ximo Puig en la seua visita a Vila-real a les obres de la ronda sud-oest
Ximo Puig en la seua visita a Vila-real a les obres de la ronda sud-oest / Europa Press
29 d'octubre 2019 - 19:58

La ronda sud-oest de Vila-real es completarà en 18 mesos i "començarà a ser una realitat en el 2021". Així ho ha destacat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que s'ha reunit sobre el terreny amb la direcció de l'UTE Durantia-CESC i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

El president ha explicat que la ronda "ajudarà d'una manera fonamental a la mobilitat del transport", especialment la relacionada amb el clúster de la ceràmica, "una indústria bàsica per a la Comunitat Valenciana". Aquesta actuació permetrà millorar l'accessibilitat i la vertebració de Vila-real i eliminarà el pas de trànsit pesat pels carrers del nucli urbà.

El sector ceràmic es distribueix al voltant de dos eixos industrials situats prop de la carretera N-340, amb el grup Porcelanosa, i a la carretera CV-20, que va de Vila-real a Onda. Actualment, la connexió s'efectua per la zona urbana. El pas de camions provoca problemes ambientals i de seguretat viària que se solucionaran amb la nova ronda, un projecte llargament reivindicat.

Accés a l'N-340 amb una rotonda

D'altra banda, i respecte al projecte de connexió amb l'N-340 a través d'una rotonda, Puig ha explicat que l'accés es valorarà en funció dels fluxos de trànsit que es generen després de l'alliberament de l'AP-7.

També et pot interessar

stats